Dalga Concept Store – autentični bh. proizvodi u srcu Bihaća

U Bihaću je otvoren Dalga Concept Store – konceptualna prodavnica autentičnih proizvoda bosanskohercegovačkih umjetnika, dizajnera i proizvođača. Dalga je prva prodavnica takve vrste na Unsko-sanskom kantonu.

 

Dalga Concept Store (1)

 

Koncept naše prodavnice jeste da stvori prostor koji će biti mjesto susreta unikatnih proizvoda koji su plod domaće kreativnosti, i kupaca koji cijene i prepoznaju takve proizvode. Tek kada smo krenuli sa realizacijom ove ideje shvatili smo koliko kreativnih pojedinaca i kolektiva radi i stvara u Bosni i Hercegovini, i to izuzetno kvalitetne proizvode, unatoč preovladavajućoj tmurnoj slici naše stvarnosti. To nas je dodatno učvrstilo u našem naumu da barem djelić tog svijeta u svojoj prodavnici predstavimo građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona, priča nam vlasnica ove prodavnice, Emina Seferović.

 

Dalga Concept Store trenutno u ponudi ima raznolike artikle – nakit, torbe, odjeću, ukrasne predmete za domaćinstvo, suvenire ali i originalne proizvode za djecu i bebe, stripove i knjige. Svaki proizvod je izrađen u Bosni i Hercegovini, ili je usko vezan za prostor naše države.

 

Dalga Concept Store (2)

 

– Znajući da je ponuda izvorno domaćih proizvoda ovakve vrste u Bihaću skoro nepostojeća, odlučili smo da ostvarimo saradnju sa proizvođačima i njihovim radovima obogatimo ponudu grada za domaće stanovništvo, ali i za turiste koji u našoj prodavnici mogu pronaći specifične predmete koji će ih uvijek podsjećati na njihov posjet našem gradu i državi. Na taj način podržavamo domaću proizvodnju i ujedno time nastojimo poslati u javnost i svijet jednu lijepu sliku o kreativnim, vrijednim pojedincima i ekipama koje iz ljubavi stvaraju fantastične stvari, kaže Emina.

 

Za sada je ostvarena saradnja sa nekoliko renomiranih bh. proizvođača, dizajnera i umjetnika. Dalga trenutno izlaže brendove Werkstatt, Articoolisan, Senses, Normativ, Tekne, IvyQ, Martad, Libelle, Rukom, Isolina, All About Apple, Čulov, Podroom, Espe Miniatures, porculanske radove Anite Ibukić, stripove autora Ismeta Erdića Erde i Filipa Andronika. U budućnosti namjeravaju proširiti ponudu i pozivaju sve zainteresirane proizvođače da im se jave ukoliko imaju želju za saradnjom.

 

Dalga Concept Store (3)

 

– U skorijoj budućnosti namjeravamo izložiti i nekoliko interesantnih grafika i umjetničkih radova, te općenito proširiti ponudu sa što je moguće većim brojem proizvoda naših saradnika. Nezahvalno je u današnje vrijeme bilo šta prognozirati, ali daćemo sve od sebe da na osnovu šarolike ponude maksimalno pokažemo kreativni potencijal koji stoji iza naših partnera, koji su prije svega naši prijatelji, pa tek onda poslovni saradnici. I sa kupcima želimo ostvariti isti odnos, prvenstveno prijateljski. Kada dođu u našu prodavnicu da osjete suštinu Bosne i Hercegovine, u punom smislu te riječi. Da osjete ponos što pripadaju jednom kulturnom krugu kojeg krase vrline marljivosti, truda i ljepote i da iza naših vrata osjete dašak prepoznatljive bosanskohercegovačke domaćinske toplote. Kao da su došli u posjetu dragom prijatelju. Samo što se kod nas ne izuva … za sada, otkrila je planove Emina, i dodaje: Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti, zajedno.

 

Dalga Concept Store nalazi se u Bihaću u ulici Harmanska bb, a vrata su otvorena od ponedjeljka do subote u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

 

Dalga Concept Store (5) Dalga Concept Store (8)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstava ‘Laibach – Wir sind das Volk’ zatvara ovogodišnje izdanje Modula Memorije