Legato

DJane Adnoir i klub Trezor pokreću LEGATO, novi koncept partyja u Sarajevu

Release Date
16/03/2022

U petak, 18. marta u sarajevskom klubu Trezor s početkom u 23h desit će se prvi u nizu Legato partyja. Legato je event koncept koji je osnovala Admira Tahirović aka Adnoir u saradnji sa klubom Trezor.

Glavna ideja koncepta je promocija techno kulture i underground duha predstavljanjem regionalnih artista i lokalnih talenata na ‘legato’ način kroz vješto miksanje i kvalitetan muzički perfomans. Legato je tehnika muzičkog izvođenja koja proizvodi fluidan, kontinuirani pokret između nota, kaže nam Adnoir.

Adnoir
Adnoir

Prva gošća je Kristina Lalić, vrlo uspješna techno DJ i producentica iz Srbije, koja je sarajevskoj publici dobro poznata po energičnim svirkama i ranijim nastupima sa Antigone i TKNO. Event će otvoriti Miloš Drvenica, mladi DJ i producent iz Banja Luke koji je početkom marta zagrijao publiku za Cristiana Varelu na Fresh Wave eventu, a za završni set će biti zadužena Adnoir.

U planu je drugi Legato event, koji će se održati 8. aprila, također u klubu Trezor. Ovog puta će nastupiti Lea Dobričić, jedno od najvećih imena srpske i regionalne elektronske scene sa dugogodišnjom karijerom i nastupima u klubovima i festivalima širom svijeta. Uz Leu će nastupiti Adnoir i Immodica, koje će publici predstaviti specijalni B2B set, te Edib D, jedno od najvećih imena bh. elektronske scene sa više od 20 godina bogate karijere. Kao i Adnoir, Immodica je relativno novije ime na sceni i član stalne postave kluba.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.