Fingertrips Project predstavlja pjesmu STAY CLOSE

Release Date
08/02/2023

Fingertrips Project je predstavio svoju prvu pjesmu Stay Close. Priča ove pjesme ide nazad u 2020. godinu. Period pandemije je bio izazovan i transfortmativan za sve nas. U tim momentima kada je veliki strah od nepoznatog i roj misli se skuplja u glavi, Dino Osmić pronalazi utjehu u sufijskoj poeziji.

Stay close to anything that makes you glad you are alive je stih poeme od slavnog sufijskog pjesnika Hafez (1325–1390). Ovaj stih bila je inspiracija za pjesmu Stay close, a ujedno i životna lekcija.

– Shvatio sam da su jednostavne stvari kao dnevne šetnje sa mojim psom i tišina jutarnje kafe, te sviranje gitare ili provedeno vrijeme sa dragim osobama ustvari čine nas život ljepšim i čine nas sretnim, podijelo je sa nama Dino Osmić.

Dino je poslao svoju ideju pjevačici Enisi Ćime Kajtazović koja je također bila inspirirana plemenitom porukom koju ova pjesma nosi. Zajedno su napisali tekst, a muziku je komponovao Dino.

Projekt je nastavio rasti uz pomoć prijatelja koji su također smatrali da je poruka pjesme inspirativna i ohrabrujuća. Tako da djelimo ovu pjesmu u želji da će obezbjediti utjehu i nadu i biti vase radosno utočište.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.