Vučko trail

Povoljnije startnine za Vučko Trail do kraja februara

Sedmo izdanje trke ovog juna na Bjelašnici uz novu stazu i nove izazove

Release Date
08/02/2023

Najbrojnija trail trka u našoj zemlji, Vučko Trail, održat će se i ovog ljeta na Bjelašnici, a za učešće na ovogodišnjem izdanju trke, cijena startnine je snižena 30% za uplate do kraja februara.

Ove godine uz već poznate formate trke od 13, 35 i 61 kilometar, organizator uvodi i trku na 105 kilometara.

Mnogo je truda i rada uloženo da bi ova, najduža staza ugledala svjetlo dana. Sada pozivamo najspremnije i najhrabrije da testiraju svoje granice i dopuste nam da ih povedemo na ovo nezaboravno putovanje kroz Bjelašnicu i Visočicu, Bosnu sa jedne i Hercegovinu sa druge strane, poručio je Dalvin Kadirić iz organizacije trke.

Najduža staza na Vučko trailu, Crna staza, osim impresivne dužine od 105 kilometara, donosi i visinsku razliku koju je potrebno osvojiti od 5700 m, što je čini najtežom u Bosni i Hercegovini, ali i jednom od najtežih u regionu. Organizator vjeruje da će ovaj jedinstveni izazov, uz prirodne ljepote i kulturno bogatstvo naše zemlje privući još veći broj trkača iz inostranstva.

Iako je najduža staza svakako atraktivan dodatak trci i ove godine su tu i kraće, ali ne manje atraktivne staze. Tako će priliku da se okušaju u trailu imati i oni koji tek ulaze u svijet trail trčanja, na popularnoj Zelenoj stazi dugoj 13 kilometara koja već godinama privlači trkače svih godišta. Za one željne željne izazova, atraktivna Plava staza od 35 kilometara i 1800 metara visinske razlike nosi pravu dozu uživanja u planinskom trčanju i inspirativnog krajolika. Crvena staza od 61 kilometra sa 3.700 metara visinke razlike je izuzetno zahtjevna, ali pruža nevjerovatno iskustvo trčanja od zelenih poljana Bjelašnice, preko eksponiranih planinskih grebena Visočice, pa nazad kroz stoljetna Bjelašnička sela.

– Sretni smo jer vidimo da su mnogi jedva čekali da se prijave na našu trku. To nam je važna potvrda da je Vučko Trail regionalno prepoznat kao kvalitetna trka na koju se trkači rado vraćaju, poručuju iz Vučko Traila.

Vučko Trail 2023 održat će se 16.-18. juna na Bjelašnici, a očekuje se učešće više od 1000 trkača. Budući da je broj takmičara ograničen, a da se, posebno za kraće staze već tradicionalno pred trku traži „broj više“, organizator napominje da je prijavu dobro napraviti što prije na www.vuckotrail.ba , a povoljnije cijene startnina važe za uplate do 1. marta 2023.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dženana Hadžihafizbegović: Kundera