Funky Guerrilla x Marko Fehér

Banjalučki street wear brend Funky Guerrilla udružio je snage sa mladi bh. dizajnerom Markom Fehérom kako bi kreirali posebnu Black Edition kolekciju, a nedavno su predstavili i prateći lookbook sa aktuelnom MISS BiH Isidorom Borovčanin. Iako ste navikli da misice nose večernje haljine i visoke potpetice, Marko Fehér, Funky Guerrilla i fotograf Saša Savičić predstavili su je u jednom potpuno drugom izdanju, Funky Miss!

 

– Cilj nam je podizanje ulične bh. mode na jednu višu razinu, ovo je kolekcija koja je dosta nosivija od onog što radim, ali to je zapravo i bio moj zadatak – napraviti dovoljno alternativnu, ali isto tako i nosivu kolekciju. Ovu high street kolekciju sam namijenio za sve podjednako, kako za muškarce, tako i za žene, kolekcija će biti dostupna kroz nekoliko dana u online prodaji na oficijelnoj stranici Funky Guerrille. Nastojao sam svoju estetiku pretočiti u nešto nosivo, svakako je bio izazov i moram reći da je interes za odjećom već porasta,o te da se radujem prvoj ovakvoj saradnji u BIH. Drago mi je da sam dao doprinos uličnoj modi, izjavio je za naš portal dizajner.

 

Brend Funky Gerrilla, stvoren prvenstveno zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovanosti mladog tima ljudi koji stoje iza njenog osnivanja, za sada djeluje samo na području BiH i ima za cilj da svoju ponudu proširi i na tržište regiona. Do sada su radili proizvodnji njihove standarnde serije odjeće, ali po uzoru na svjetske brendove odlučili su se na gostojuće dizajnere.

 

 

FGxMarkoFeher (2) FGxMarkoFeher (3) FGxMarkoFeher (4) FGxMarkoFeher (5) FGxMarkoFeher (6) FGxMarkoFeher (7) FGxMarkoFeher (8) FGxMarkoFeher (9) FGxMarkoFeher (10) FGxMarkoFeher (11)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nove Kaftan studio jakne su fantastična fuzija visoke i ulične mode