Dua Lipa je počasna ambasadorica Kosova

Datum objave
10/08/2022

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani uručila je u petak titulu počasna ambasadorica Kosova svjetski poznatoj pjevačici Dua Lipi. Osmani je tom prilikom u ime svih građana Kosova zahvalili Lipi na svemu što je učinila da se glas Kosova čuje svuda u svijetu.

 

Roditelji Dua Lipe su sa Kosova, a ona je odrasla u Velikoj Britaniji. Kad joj je bilo osam njeni roditelji su se vratili u Prišitnu. Nedavno je posjetila Kosovo, a povod je bio Sunny Hill Festival, muzički festival koji organiziraju Dua i njen otac. Tokom posjete uručena joj je posebna medalja počasne ambasadorice i certifikat.

 

Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju viznog režima, slobodu putovanja i velike snove. Hvala vam, napisala je između ostalog pjevačica na svom Instagram profilu.

Također, je podijelila fotografiju pismo koje je Osmani-Sadriu poslala Lipi pozivajući je da primi nagradu.

Osim što ste svjetska klasa i muzičarka koja se pojavi jednom u generaciji, također ste uzor mnogim djevojkama i ženama širom svijeta kao iskrena i savjesna aktivistica. Ali iznad svega, ono što ste učinili za narod Kosova, u podizanju svijesti o Republici Kosovo je neusporedivo i zaista neprocjenjivo, napisala je političarka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KALUSH Orchestra
Pobjednici Eurosonga, ukrajinska senzacija KALUSH Orchestra, prvi koncert imat će u Hrvatskoj idućeg vikenda na Sea Star festivalu!