Dua Lipa je počasna ambasadorica Kosova

Release Date
10/08/2022

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani uručila je u petak titulu počasna ambasadorica Kosova svjetski poznatoj pjevačici Dua Lipi. Osmani je tom prilikom u ime svih građana Kosova zahvalili Lipi na svemu što je učinila da se glas Kosova čuje svuda u svijetu.

 

Roditelji Dua Lipe su sa Kosova, a ona je odrasla u Velikoj Britaniji. Kad joj je bilo osam njeni roditelji su se vratili u Prišitnu. Nedavno je posjetila Kosovo, a povod je bio Sunny Hill Festival, muzički festival koji organiziraju Dua i njen otac. Tokom posjete uručena joj je posebna medalja počasne ambasadorice i certifikat.

 

Mladi Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju viznog režima, slobodu putovanja i velike snove. Hvala vam, napisala je između ostalog pjevačica na svom Instagram profilu.

Također, je podijelila fotografiju pismo koje je Osmani-Sadriu poslala Lipi pozivajući je da primi nagradu.

Osim što ste svjetska klasa i muzičarka koja se pojavi jednom u generaciji, također ste uzor mnogim djevojkama i ženama širom svijeta kao iskrena i savjesna aktivistica. Ali iznad svega, ono što ste učinili za narod Kosova, u podizanju svijesti o Republici Kosovo je neusporedivo i zaista neprocjenjivo, napisala je političarka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Legendarna Disco Gripa ponovo u Amfiteatru Doma mladih