Jared Leto, Doja Cat i Lil Nas X svoje modne kombinacije na MET Gali posvetili slavnoj mački Karla Lagerfelda

Release Date
02/05/2023

I ovogodišnje izdanje prestižnog događaja MET Gala okupilo je poznate ličnosti iz svijeta mode, filma, muzike i drugih industrija. Ove godine tema je Karl Lagerfeld: A Line of Beautyu čast dizajnera koji nas je napustio 2019. Anna Wintour, jedna od glavnih organizatorica, je još od Karlovog odlaska razmišljala o tome da Met bal i modnu izložbu posveti njemu. Pokojni kreativni direktor Chanela bio je redoviti gost na Met Gali, a kodeks odijevanja jednostavno je u čast Karlu. 

Najpoznatiji je po radu za francusku kuću Chanel, koju je osamdesetih godina prošlog vijeka vratio na vrh i udahnuo joj novi život, a radio je i za Fendi, Chloe, Patou, Balmain, kao i za modnu kuću koja nosi njegovo ime, međutim, Karlova istinska ljubav je zapravo bila mačka Choupette.

Život ove sijamske mačke zauvijek se promijenio kada je Chanelov kreativni direktor postao njezin vlasnik. Otkako je došla u vlasništvo dizajnera 2011. godine, Choupette je prikupila kolekciju šminke Shu Uemura, modnu liniju, knjige i veliki broj pratitelja na društvenim mrežama. Isto tako, ima tjelohranitelja, dvije sluškinje, putuje u Louis Vuitton odjeći i Goyard kofer.

U 2015. godini Karl je ponosno izjavio za The Cut da je Choupette najpoznatija i najbogatija mačka na svijetu nakon što je te godine zaradila 3 miliona dolara za dva posla – jedan za njemačku automobilsku kompaniju, a drugi za japanski proizvod ljepote.

Nakon dizajnerove smrti Choupette se našla na listi njegovih nasljednika.

Jared Leto, Doja Cat i Lil Nas X svoje modne kombinacije za MET Galu posvetili slavnoj Choupette i tako crveni tepih pretvorili u pravi catwalk. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Alen Konjicija u kreacijama Milana Senića ili šta muškarci žele