Gloria Volarić – Galić: Ljepota napravljena od smilja

Suživot s prirodom težnja je mnogih od nas, ali samo pojedini uspiju da ga stvarno i dosegnu. Vlasnica bh. brenda ručno rađene prirodne kozmetike, Gloria Volarić – Galić, otkrila nam je tajne svog uspjeha i načine korištenja prirodnog bogatstva naše zemlje. Kako je smilje od zaboravljene biljke postalo najtraženiji sastojak mladosti i ljepote otkrijte u razgovoru sa Glorijom.

 

 

Recite nam kako je počela priča o Gloria prirodnoj kozmetici?

– Priča o proizvodnji prirodne kozmetike nastala je sasvim spontano. Moj brat Marko Galić, po povratku sa studija iz Zagreba došao je na ideju plantažnog uzgoja smilja. Vremenom nastaju prvi zasadi i pokrećemo priču o destilaciji i proizvodnji ulja od smilja. Za tu kulturu smo se odlučili jer smo bili sigurni da će naći svoj put do tržišta, s obzirom da je ulje od smilja veoma traženo i cijenjeno u kozmetici i farmaceutici. Nakon završenog studija u Zagrebu, zainteresirala me je fitoaromaterapija i tako je sve počelo. Veliki sam ljubitelj i poštovalac prirode te mi je veoma drago što sam upravo prirodu izabrala za svoj životni put. Od prirode uzimam najbolje i darujem je ljudima. Brend Gloria nastao je u porodičnoj kuhinji, u kojoj sam proizvodila prve kreme prvenstveno porodici i prijateljima, a danas se možemo pohvaliti uspješnom i luksuznom kozmetičkom linijom.

 

Vaša ljubav prema pravljenju krema rodila se u srednjoj farmaceutskoj školi, upisali ste školu fitoaromaterapije koja je trajala jednu godinu, sami pravite baš svaku kremu. Kažite nam nešto o samoj recepturi, kako ona nastaje, te kako izgleda proces izrade počevši od same sirovine smilja?

– Zahvaljujući farmaceutskom i fitoaromaterapeutskom znanju, pisanje receptura dođe samo od sebe. Kada poznajete hemijske sastave ulja i njihovo djelovanje na kožu lako se dolazi do novih receptura. Prilikom izrade treba biti veoma pažljiv i odgovoran. Vrijeme i proces izrade zavise prije svega da li je u pitanju hladna ili topla izrada. Topla izrada uvijek iziskuje više vremena jer se proizvod kuha, a potom je potrebno čekati da se ohladi kako bi se pakirao. Proizvodnja kreće izborom sirovina koje se doziraju jasno utvrđenim redoslijedom. Posebna pažnja se poklanja ručnom sjedinjavanju i miješanju. Nakon toga se proizvod pakira u certifikovane ambalaže.

 

Fotografija Gloria 3_Fotograf Nađa Berberović

 

Ideja je bazirana na domaćoj proizvodnji ulja od smilja koje je osnova većine Vaših proizvoda, zašto je smilje tako posebna biljka?

– Smilje je veoma čudesna i jedinstvena biljka prije svega zbog uslova u kojima raste i sa minimalnim količinama vode. Poznata je činjenica da su Kinezi pokušali da izvrše modifikaciju biljke ali nije im uspjelo te je nisu mogli prenijeti na njihovo područje. Smilju se pripisuju gotovo čudesna svojstva zacjeljivanja kože. Veoma je cijenjeno u farmaceutici i kozmetičkoj industriji. Glavni je saveznik anti – age industrije, a najpopularnije je u borbi protiv bora, strija, mrlja i ostalih znakova starenja. Također, djeluje na nepravilnosti kože kao što su ožiljci i bore. Smilje dubinski prodire u tkivo, potiče regeneraciju, elastičnost, proizvodnju kolagena, mikrocirkulaciju, a samim tim i detoksikaciju. Zahvaljujući ovakvom djelovanju ispravlja sve površinske nedostatke kože.

 

Kome je primarno namijenjena Gloria kozmetika?

– Prirodna kozmetika Gloria namijenjena je svima, a prvenstveno korisnicima koji žele zdravu i sigurnu njegu. Paleta proizvoda je veoma široka te za svakoga postoji odgovarajući proizvod. U pitanju su 100% prirodni ručno rađeni kozmetički preparati bez dodataka bilo kakve vrste konzervansa, parabena, aluminija i sličnih hemijskih prerađevina. Izborom prave prirodne kozmetike birate saveznika mladosti i ljepote vaše kože.

 

Koje su sve prednosti kozmetike na prirodnoj bazi?

– Proizvodnja prirodne kozmetike bazira se na hladno cijeđenim i eteričnim uljima i organskim sirovinama. Ona prolaze kroz slojeve kože, njeguju je i hrane. Njihove spojeve koža prepoznaje i oni joj potpomažu da zadrži prirodni balans. Putem komercijalnih proizvoda za njegu, koža ne prima hranljive tvari, u dubini ostaje “gladna” i suha, a lažni, kratkotrajni osjećaj njege ostaje na samoj površini. Koža se može nahraniti samo hladno prešanim biljnim uljima, a ne vodom niti bilo kakvim hemijskim prerađevinama. Po prelasku na prirodne proizvode umorna koža će vremenom početi svoju regeneraciju, a efekti će biti vrlo brzo vidljivi.

 

Koliko brend Gloria danas ima proizvoda u svojoj paleti te na kojim tržištima su proizvodi zastupljeni?

– Naša paleta trenutno broji 45 proizvoda, od kojih je 28 registrirano na Federalnom zavodu za javno zdravstvo, dok pet proizvoda od smilja posjeduje EU certifikate. Među najtraženijim proizvodima su oni iz Zlatne kolekcije na bazi smilja – dnevna i noćna krema, zlatni serum za lice, hijaluronska krema te piling za lice. Također, tu je i linija namijenjena njezi tijela na bazi lavande kao i proizvodi za bebe i muškarce.

 

Fotografija Gloria 1_Fotograf Nađa Berberović

Koji je najpopularniji proizvod? Zašto?

– Možemo se pohvaliti da svaki proizvod ima svoje kupce, ali s ponosom ističemo da su najtraženiji proizvodi od smilja, posebno dnevna krema i zlatni serum. Oba proizvoda pružaju luksuznu njegu i odgovaraju svim tipovima kože. Njihovom kombinacijom obezbijeđena je kompletna njega lica. Savršeno se nadopunjavaju te licu daju zaglađen ten, svježinu, brzo podižu tonus, ispravljaju nepravilnosti, a idealna su podloga za puder i dekorativnu šminku. Nakon samo nekoliko korištenja osjetit ćete njihove blagodati na svojoj koži.

 

Kako bi trebao izgledati skin care noćni i dnevni ritual koristeći Gloria proizvode?

– Da bi koža nesmetano obavljala svoje funkcije neophodno je obezbijediti joj adekvatnu njegu. Dan započnite dnevnom kremom koja je veoma lagana, brzo se upija te zaglađuje ten. Ukoliko želite da stavite akcenat na sprečavanje bora onda je vaš idealan prijatelj za početak dana hijaluronska krema sa smiljem. Noć je vrijeme za dubinsko i luksuzno hranjenje kože lica kada joj je potreban mir i odmor. Tada je najbolji izbor serum. Ovaj luksuzni preparat tokom noći koža postepeno dozira i lagano upija, opuštajući i oporavljajući lice, pripremajući ga za izazove novog dana. Da bi koža adekvatno apsorbirala i disala obavezan je piling koji se preporučuje jednom sedmično. Ukoliko imate masnu kožu neophodna je maska od gline jednom u deset dana kako bi se reducirao višak sebuma, uz piling i bogatu biljnu njegu u vidu hijaluronske kreme ili seruma.

 

Proizvodnja konstantno raste, kakvi su Vam planovi za dalje, razmišljate li o širenju biznisa, o dodatnim zaposlenicima?

– Ono što nas uskoro očekuje jeste širenje tržišta kako domaćeg, tako i onog u regiji, te inozemstvu. Radimo na novim recepturama, vjerujem da ćemo do kraja godine obradovati naše korisnike Delux kozmetičkom linijom kao i linijom namijenjenom njezi osjetljive kože lica. Pred ljeto, usavršavamo stare i pripremamo nove proizvode za sunčanje koji će vrlo brzo biti dostupni. U planu je širenje laboratorije te modernizacija proizvodnje.

 

fotografije_Nađa Berberović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tim Clancy i Jim Marshall ne posustaju u pomoći izbjeglicama