Grad New York odao počast Wu-Tang Clanu – nisu dobili ulicu već cijeli kvart!

Release Date
06/05/2019

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Mnogi tek poslije smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za Wu-Tang Clan, zvijezde Sea Stara, i to na vrhuncu karijere, u gradu koji nikad ne spava odvojen cijeli jedan kvart! Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Staten Islanda, jednog od pet djelova ove metropole, od sada službeno nose ime Wu-Tang District, u čast jedne od najvećih grupa u historiji muzike, a koji potječu baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u decembru, jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti!

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih vjećnika uz članove Wu-Tang Clana: Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu – izjavila je medijima gradska vjećnica Debbie Rose i dodala – Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim muzičarima i pravcima na koje su utjecali. Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: Hvala Staten Island, New York.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Praktična generacija otvorenih veza – Zna li iko više voljeti?