Ismijali je jer je torbicu od 80 dolara nazvala ‘luksuznim predmetom’. Njen odgovor je postao viralan!

Release Date
22/03/2023
foto
@zohtaco/TikTok

Uvrede na društvenim mrežama su uvijek bolne, međutim, uvrede zbog nečijeg finansijskog statusa su posebno zlobne. U januaru 2023. mlada Zoe Gabriel iz Singapura bila je na udaru zlobnih komentara nakon što je objavila na svom TikTok profilu post o torbici lokalnog maloprodajnog brenda Charles & Keith. Torbicu joj je poklonio otac, piše Upworthy.

U svom uzbuđenju, 17-godišnjakinja je torbu, koja košta oko 80 dolara, nazvala luksuznim predmetom. Njeno uzbuđenje, nažalost, prekinuli su negativni komentari.

@zohtaco

thank you dad 🥹

♬ Glitch – Just audios

Jedan od komentara se posebno isticao Who’s gonna tell her?, a pratili su ga emojis koji plaču od smijeha. To je potaklo Gabriel da objavi video s emotivnim odgovorom.

Mi nismo mogli kupiti nove stvari ni one jednostavne kao što je hljeb iz BreadTalka, rekla je, referirajući se na popularnu singapursku pekaru, Čak i takve stvari su za nas bile luksuz… Svaki put kada bismo prolazili pored prodavnice, moji roditelji bi rekli: ‘Sljedeći put!’, ali sljedeći put nikada ne bi došao. Za vas torba od 80 dolara možda nije luksuz. Za mene i moju porodicu to je mnogo, i tako sam zahvalan što mi je moj tata mogao nabaviti jednu. Radio je naporno da bi zaradio taj novac.

Zli komentar je ubrzo obrisan, a njen video je postao viralan, da bi došao čak do vlasnika the Charles & Keith brenda,  Charlesa i Keitha Wonga. Kako piše The Straits Times, braća su bila impresionirana Gabrielom, pa su pozvali nju i njenog oca na ručak i ekskluzivni obilazak iza scene u sjedištu kompanije.

Brend je za Međunarodni dan žena objavio fotografiju na svojoj Instagram stranici na kojoj se vidi kako Gabriel nosi jednu od njihovih torbi, a najavili su je i kao njihovu novu ambasadoricu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nakon 14 godina Alber Elbaz napušta Lanvin