Ismijali je jer je torbicu od 80 dolara nazvala ‘luksuznim predmetom’. Njen odgovor je postao viralan!

Release Date
22/03/2023
foto
@zohtaco/TikTok

Uvrede na društvenim mrežama su uvijek bolne, međutim, uvrede zbog nečijeg finansijskog statusa su posebno zlobne. U januaru 2023. mlada Zoe Gabriel iz Singapura bila je na udaru zlobnih komentara nakon što je objavila na svom TikTok profilu post o torbici lokalnog maloprodajnog brenda Charles & Keith. Torbicu joj je poklonio otac, piše Upworthy.

U svom uzbuđenju, 17-godišnjakinja je torbu, koja košta oko 80 dolara, nazvala luksuznim predmetom. Njeno uzbuđenje, nažalost, prekinuli su negativni komentari.

@zohtaco

thank you dad 🥹

♬ Glitch – Just audios

Jedan od komentara se posebno isticao Who’s gonna tell her?, a pratili su ga emojis koji plaču od smijeha. To je potaklo Gabriel da objavi video s emotivnim odgovorom.

Mi nismo mogli kupiti nove stvari ni one jednostavne kao što je hljeb iz BreadTalka, rekla je, referirajući se na popularnu singapursku pekaru, Čak i takve stvari su za nas bile luksuz… Svaki put kada bismo prolazili pored prodavnice, moji roditelji bi rekli: ‘Sljedeći put!’, ali sljedeći put nikada ne bi došao. Za vas torba od 80 dolara možda nije luksuz. Za mene i moju porodicu to je mnogo, i tako sam zahvalan što mi je moj tata mogao nabaviti jednu. Radio je naporno da bi zaradio taj novac.

Zli komentar je ubrzo obrisan, a njen video je postao viralan, da bi došao čak do vlasnika the Charles & Keith brenda,  Charlesa i Keitha Wonga. Kako piše The Straits Times, braća su bila impresionirana Gabrielom, pa su pozvali nju i njenog oca na ručak i ekskluzivni obilazak iza scene u sjedištu kompanije.

Brend je za Međunarodni dan žena objavio fotografiju na svojoj Instagram stranici na kojoj se vidi kako Gabriel nosi jednu od njihovih torbi, a najavili su je i kao njihovu novu ambasadoricu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.