CALL ME BY YOUR NAME dobija nastavak

André Aciman je otkrio da piše nastavak svog bestselera Call Me By Your Name, po kojem je snimljen Oskarom nagrađen film sa Timothéeijem Chalametom i Armiejem Hammerom u glavnim ulogama, piše Nomad.

 

Priča o odrastanju koja detaljno prikazuje dirljivu ljetnju romansu između tinejdžera Elija i malo starijeg Olivera, diplomca koji je u posjeti Elijevoj porodici u Italiji, snimljena je prošle godine po Acimanovom romanu iz 2007. Iako su na završetku filma obojica glavnih likova još uvijek mlada, u romanu se daje kratki uvid u njihovu budućnost kada se ljubavnici Elio i Oliver sreću 20 godina nakon kratke romanse.

 

Aciman je u utorak najavio da će čitatelji uskoro imati priliku da vide kako se dalje odvija život glavnih protagonista romana.

 

– Zapravo bih želio nastavak romana Call Me By Your Name. Upravo ga pišem, kaže u tweetu koji je objavio.

call me

 

Režiser filma Luca Guadagnino već je govorio o vlastitom planu da prati dalji tok priče i snimi nekoliko nastavaka.

 

– U romanu, na kraju, imate 40 stranica koje govore o narednih 20 godina u Eliovom i Oliverovom životu, tako da postoji neka vrsta indikacije autora da se njihova priča može nastaviti, izjavio je za Hollywood Reporter početkom ove godine.

 

Po mom mišljenju, Call Me… može biti prvo poglavlje hronike koja prati život likova koje smo upoznali na filmu, s tim da bi prvo poglavlje moglo biti priča o njihovom odrastanju i stasavanju u muškarce, a sljedeće poglavlje bi moglo biti o poziciji mladog muškarca u svijetu, njegovim željama, a onda da se govori o onom što je ostalo nekoliko godina nakon emotivnog udarca koji je oblikovao glavnog lika i učinio ga onim što jeste.

 

James Ivory, koji je osvojio Oskara za najbolje adaptirani scenarij za film Call Me By Your Name, međutim, nije uvjeren u to. Prošle sedmice je za Film Stage rekao da ne bi želio biti dio tog projekta.

 

André Aciman se samo nasmijao na tu ideju kada smo je spominjali. Rekao je da to nije dobra ideja. Mislim da ne mogu snimati nastavak, ukoliko im se on ne priključi. To su njegovi likovi i njegova priča. Ali, čini mi se da je cijela ideje malo splasnula. Nisam čuo da se u zadnje vrijeme više o tome priča.

 

No, Acimanovo ponovno bavljenje idejom pisanja nastavka priče, što je naišlo na odobravanje velikog broja obožavatelja, vjerovatno će promijeniti situaciju.

 

izvor_Nomad

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nakon 10 godina balet GISELLE ponovo na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo