Ilustrator Enis Čišić potpisao za Marvel

Bh. ilustrator, 3D artist i zaljubljenik u strip, Enis Čišić, s kojim smo nedavno imali čast razgovarati, potpisao je ugovor sa Marvel Comics, jednom od dvije najveće kompanije stripova na svijetu.

 

Original Sin Annual #1 cover by JULIAN TOTINO TEDESCO
Original Sin Annual #1 cover by JULIAN TOTINO TEDESCO

 

– Sredinom maja svake godine se u Makarskoj održava Mafest, festival stripa na kojem redovno dolazi čovjek – lovac na talente iz Marvela.Tako sam i ja otišao da vidim ima li šanse za saradnju. Sklopio sam svoj portfolio i pokazao mu.  Lik kojeg radim bi trebao biti gotov do septembra, jer godišnjak Original Sin izlazi u oktobru. Radi se o novom liku koji dolazi iz prošlosti. A meni su dali prvi broj od 30-ak strana, rekao je Enis za Radiosarajevo.com.

 

Nick Fury je bio zagonetni borca protiv vanzemaljaca, osoba koja je dala sve od sebe kako bi zaštitila Zemlju. Prije njega, kako su čitatelji imali priliku otkriti u Original Sin #5, Woodrow McCord je bio na tom zadatku i umro je spašavajući svijet od invazije.  A, ko je bio Woodrow McCord, odakle je došao i dokle je bio spreman ići kako bi spasio čovječanstvo otkrit će pisac James Latour i Enis Čišić u oktobru u godišnjem izdanju Original Sin stripa, piše Marvel.

 

Jedva čekamo oktobar!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mad Head Games studio za razvoj video igara otvara kancelarije u BIH!