Izašao je novi spot benda Oxajo

Release Date
25/12/2023

Izašao je novi, drugi po redu singl benda OXAJO, isto tako novog imena na domaćoj sceni. Video za pjesmu Sijam režirala je Jelena Gavrilović, dok je direktor fotografije Miloš Jaćimović, koji je radio i prvi spot ovog sastava.

Radnja je, kako kažu smeštena u austrougarsko selo na početku 20. vijeka.

Kada smo direktor fotografije Miloš Jaćimović i ja prepoznali da bi estetika filmova Béle Tarr bila zanimljiv spoj sa emocijom pjesme, znali smo da ćemo priču smjestiti u ovaj period i razmišljanjem smo brzo došli do začetaka psihoanalize. Bilo nam je važno da asocijacijama i metaforom prenesemo osjećaj izgubljenosti i suočavanja sa nesvjesnim. Cijeli proces je bio intuitivan i uzbudljiv, vođen emocijom, a ne narativom, što nas lično i više privlači kod muzičkih spotova, rekla je Jelena Gavrilović, rediteljka spota.

Bend je nastao početkom 2023. godine kao rezultat saradnje već poznatih imena domaće alternativne scene: Darija Vuksanovića, Dušana Strajnića i Marka Ajkovića.

Iskreno, imam čast da pravim pjesme sa dvije takve muzičke veličine sa jedne strane, ali sa druge i da sam donesem na sto nešto što nas trojicu čini zaista izuzetnim timom. Svirao sam u drugim bendovima, ali nikada nismo stvarali sa takom lakoćom kao što je ovdje slučaj. Pjesmu ‘Sijam’ napravili smo za jednu noć, kazao je Dario.

Bend čine još i Ana Janković, Todor Živković na gitari, Ljubiša Milošević na bubnju i Vladimir Milićević, koji se bendu nedavno priključio na basu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.