Jean Angie Kaser: Novo ime bh. modne scene

Mladi modni dizajner iz Doboja Anđelko Kaser, poznat kao Jean Angie Kaser, otkrio je nekoliko fotografija njegove nove kolekcije T.WO, koju će uskoro predstaviti na Nivea Fashion Weeku u Sarajevu. Naziv kolekcije je skraćenica za to women odnosno ženama, ali i pokazuje redni broj dva budući da je to njegova druga autorska kolekcija.

 

Jean Angie Kaser (2)

 

– Inspiracija je došla od jednog nasumičnog razgovora sa curama sa fakulteta u kojem je jedna od njih spomenula kako želi miran obiteljski život sa nekim malim kreativnim poslom. To je meni bilo zaista čudno na prvi pogled i nisam mogao sebi predočiti da se netko može time zadovoljiti, pogotovo sa svim bombardiranjem medija o uspješnim i snažnim ženama koje su uvijek prikazane kao karijeristice sa aktovkama i sretne u životu iako su same, a ako ne, uspješno balansiraju obitelj i karijeru, kaže Anđelko.

 

Nakon toga počeo se pitati koliko različitih snažnih žena ima i ko su uopće te snažne žene, te kakav je danas položaj žena.

 

Svaki moj dosadašnji rad graniči između umjetnosti i odjevnog predmeta u svakoj kolekciji, u svakom konceptu se provlači pitanje o današnjem društvu. U kolekciji T.wo je poruka o jednakosti spolova, uvažavanju majčinstva i prestanku nasilja nad ženama. Tako da mi je za tu kolekciju inspiracija bila vaza sa cvijećem, gdje vaza predstavljala nametnute okvire društva, kako patrijahata tako i feminizma, sa kojima se današnje žene bore, a cvijeće, točnije ruže, predstavljaju unutrašnji bunt, snagu, ali i ljepotu svake žene. Pa tako na tim haljinama imamo pucanje vaze i izviranje ruža, koje su dugo bile potisnute i sad polako prodiru na površinu, istakao je mladi dizajner.

 

Jean Angie Kaser (3)

 

Jean Angie Kaser rođen je 1988. u Doboju. Od malena pokazuje zanimanje za umjetnost i modni dizajn te poveden time 2004. godine upisuje srednju školu Škola učenika u privredi u Banjoj Luci, smjer tekstilni tehničar. Za vrijeme svog školovanja ostvaruje uspjeh u raznim izložbama – Izložba modne ilustracije u sklopu Noć muzeja u Narodnom muzeju Republike Srpske, Izložba modne ilustracije u Ministarstvu obrazovanja i sporta Republike Srpske te natjecanju za mlade inovatore Nikola Tesla Banja Luka na kojem 2007. osvaja srebro za modnu inovaciju. Nakon srednje škole 2008. seli se u Zagreb gdje upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet. Tokom studija sudjeluje na radionici sa dizajnerom Luis De Gamom, na Sedmici dizajna u Laubi te LIFT by Perwool takmičenju kao jedan od osam finalista u sklopu Sajma mode. Godine 2013. sudjeluje na 8. Modnom ormaru te osvaja prvo mjesto od međunarodnog žirija, a u martu ove godine učestvuje na izložbi Anomalije grada u organizaciji KSPUFF-a u Galeriji Zvonimir, Zagreb.

 

Jean Angie Kaser (4)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Daniel Lee napušta modnu kuću Bottega Veneta