Kako izgleda kada freerunner kasni na posao u radionici čuvenog KAMAZ-a

Datum objave
01/09/2021
fotografije
Red Bull Media Pool

Šta se desi kada se spoje tim koji već dvije decenije dominira svjetskom rally scenom u kategoriji kamiona i jedan od najboljih mladih freerunnera na svijetu? Rezultat je izvanredan video u kojem Evgeny Aroyan izvodi nevjerovatne parkour akrobacije u sjedištu rally tima, dok njegovog šefa glumi niko drugi do legendarni Vladimir Chagin – nekadašnji vozač, a danas šef KAMAZ-mastera.

Evgeny Archie Aroyan nedavno je u Atini osvojio bronzanu medalju na prestižnom freerunning takmičenju Red Bull Art of Motion, dok je tim KAMAZ-master ovog jula pobijedio na rallyju Put svile. Nedavno su sarađivali na snimanju parkour videa u sjedištu KAMAZ-a u gradu Naberezhnye Chelny.

Aroyan u videu igra uzornog zaposlenika koji kasni na posao u glavnoj radionici čuvenog KAMAZ-mastera. Dok žuri da stigne na svoje radno mjesto prije nego što strogi šef primijeti njegov izostanak, na svom putu savladava brojne prepreke – naravno, na atraktivan način svojstven za parkour.

Archie Aroyan 

Ruski freerunner u videu premijerno izvodi nove kombinacije komplikovanih elemenata, koristeći pritom sve što mu se u radionici nađe pri ruci: mašine, alate, dizalice, kranove, kamionske gume i čuvene KAMAZ kamione.

Sve elemente freerunninga u ovom videu sam prvi put izvodio u ovako neobičnom okruženju. Specijalno za ovaj projekat, na treningu sam osmislio potpuno nove kombinacije dobro poznatih pokreta, a neobična lokacija i uslovi su projekat učinili još izazovnijim. Ni ja ne mogu vjerovati da sam ih uspio sve izvesti!, zadovoljan je bio 26-godišnji ruski freerunner.

U videu se pojavljuje i legendarni Vladimir Chagin, u svojoj stvarnoj ulozi šefa tima. Chagin, poznat kao „Car Dakara“, iza sebe ima rekordnih sedam titula prvaka rallyja Dakar kao vozač u kategoriji kamiona. Šef KAMAZ-ovog tima postao je 2013. godine, a njegovi vozači su nastavili dominirati na Dakaru.

Archie Aroyan 

Ovo je jedinstven projekt, u kojem smo mnoge stvari trebali izvesti po prvi put, kako Evgeny tako i naš tim. Uprkos zabavnom formatu videa, zadaci koje su obavljali vozila i učesnici bili su izazovni. Bio je ovo odličan trening za predstojeća takmičenja, precizne manevre, timski rad i detaljno testiranje brojnih radnih procesa. Posvećen sam motosportu, ali dopada mi se freerunning pristup „bez granica“. Svaka prepreka može se savladati, skoro ništa u životu nije nemoguće, rekao je 51-godišnji Chagin.

Evgeny Aroyan je rođen u gradu Biysk u Altajskom kraju. Kada je imao 15 godina, ozbiljno se zainteresovao za freerunning i odlučio da postane profesionalni sportista.

Tim KAMAZ-master, osnovan 1988. godine, devetorostruki je pobjednik međunarodnog rallyja Put svile, dugogodišnji lider ruskog rally prvenstva i 17 puta pobjednik Dakara.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Allyson Felix oborila rekord Usaina Bolta