Ko je Amal Alamuddin i zašto se udala za “običnog” glumca?

Dok su svi svjetski mediji vjenčanje poznatog glumca Georgea Clooneya i Amal Alamuddin opisivali stavljajući glumca u prvi plan čitani blog Business Woman cijelu stvar je predstavio drugačije tekstom o ovoj uspješnoj ženi kojeg su naslovili Internationally acclaimed barrister Amal Alamuddin marries an actor (Međunarodno poznata advokatica vjenčala se s jednim glumcem)

 

Tridesetšestogodišnja Amal je obrazovana i uspješna žena od karijere kojoj se mnogi dive. Advokatica visokog profila je poštovana prije svega zbog profesionalnosti, ali i klijenata poput poznatog Juliana Assangea. Amal, koja tečno govori engleski, francuski i arapski jezik završila je Oxford University i dobila brojne nagrade. Nakon Oxforda završila je i pravni fakultet u New Yorku.

 

julian-assange

 

Oličenje svog karaktera i posvećenosti poslu pokazala je kada je odlučila da postane dio ekspertske komisije za Prevenciju seksualnog nasilja u zaraćenim zonama.

 

Holivudska glumica Julia Roberts nazvala je prelijepom i pametnom, a kolega Mark Stephens koji je unajmio da zastupa Assangea je rekao da je to jedna nevjerovatna i nezavisna žena koja ima Rolls-Royce um i socijalne vještine na kojima bi joj mnogi pozavidjeli.  

 

amal

Iako se o njenim ranijim vezama malo zna, uredništvo ovog sajta joj zamjera vezu sa holivudskim srcelomcem. Kako kažu, čini im se da je fin, međutim, malo je nametljiv, jer kako su se počeli zabavljati teško je pronaći fotografiju ili snimak na kojem je nije s njom, te se nadaju da ovako briljatnu ženu neće kočiti u daljoj karijeri i životu.

 

izvor/ b92.net

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rad agencije Fabrika osvojio Zlatnog delfina na festivalu u Cannesu