KOSMO i Kviteri objavili prvi album

Sarajevski bend KOSMO i Kviteri objavio je svoj album prvijenac jednostavnog imena, KOSMO i Kviteri. Album sa 13 pjesama objavljen je na domaćoj, sve prisutnijoj nezavisnoj etiketi, Podmornica. Muziku i tekstove potpisuju članovi benda: pjevači Pećipaja i Gospodin Stric, klavijaturista King Korg, gitarista Atif Anarhija, basista Brother Bass i bubnjar Hash.
 

 
Album je nastao iz materijala koje je bend snimao u Studiju MC Pavarotti u Mostaru u dva navrata, a snimali su ga Saša Karabatak i Sead Zaklan. Za mix i master zaslužan je Saša Karabatak, a za produkciju Saša Karabatak i Atif Anarhija. Zanimljivi crtež koji predstavlja ovaj raznoliki album potpisuje Saša Peševski. Kako kažu iz benda, drago im je da su pjesme koje su nastale prije nekoliko godina, uz nezaboravno druženje, na kraju završile kao album.

 

– Svirali smo svoje pjesme o ljudima, biljkama i životinjama da prizovemo blaženstvo i užas, da podijelimo djelić sebe i da rasplešemo i zabavimo svoju publiku. Postali smo bliski prijatelji i proveli neke od najzabavnijih trenutaka u životu praveći muziku, a uz sebe smo imali i profesionalne ljude koji su se pobrinuli da sve to ostane zabilježeno i na snimcima. Za sve ovo smo jako zahvalni, i presretni što možemo predstaviti naš album. Nadamo se da ćete uživati koliko i mi, kažu KOSMO i Kviteri te najavljuju skoru promociju izdanja na CD-u.

 

Cijeli album možete besplatno poslušati na Youtube kanalu Podmornice, a rad grupe možete podržati kupovinom albuma ili individualnih pjesama, putem online platfome Bandcamp.

 

Sarajevska etiketa Podmornica, nakon odličnih reakcija na svoju prvu kompilaciju isključivo domaćih autora pod nazivom Ispod Površine, koja je objavljena u novembru ove godine, albumom KOSMO i Kviteri nastavlja sa predstavljanjem bh. autora i najavljuje veoma produktivnu 2020. godinu.

 

fotografija_KOSMO i Kviteri – ASU Obala by Maja Skenderović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nina Varga kroz objektiv Maje Topčagić