Podmornica predstavlja svoju prvu kompilaciju domaćih muzičara

Domaća muzička etiketa Podmornica objavila je svoju prvu kompilaciju simboličnog naziva Ispod Površine, na kojoj se nalazi trinaest pjesama autora koji dolaze isključivo iz Bosne i Hercegovine. Na kompilaciju su uvrštene žanrovski različite kompozicije pojedinačnih autora, ali i pjesme nastale kroz saradnju više autora, kao i bendove. Ispod površine tako na jednom mjestu predstavlja i nove autore koji se prvi put predstavljaju javnosti, zajedno sa nekim već afirmisanim autorima i bendovima, što ovoj kompilaciji daje poseban značaj u namjeri da promoviše domaću scenu.

 

Na prvu kompilaciju uvršteni su: Indigo, Hibrid, Kolateral, InTheRoom, Bridgebanks, Jaddah, Melika Hadzic, S.P.O.J., Collision, FireWire, Ensar Sulejmanagic, Miran Kostic, Gurufrog,, Poket Coffee. 

 

Kompilacija se može poslušati na Youtube i Soundcloud, a dostupna je i na svim digitalnim prodavnicama i servisima kao što su: , i iTunes.

Kompilacija će biti izdata i u limitiranom broju CD-ova u suradnji sa BAM-C konferencijom, te svoj primjerak možete naručiti putem Podmornica Facebook Page, te od naredne sedmice na prodajnim mjestima.

 

Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibesa, domaće izdavačke kuće elektronske muzike koja je u protekle 4 godine objavila više od 70 izdanja kroz koja je predstavila više od 150 producenata iz cijelog svijeta. Podmornica kao digitalni label postoji već drugu godinu sa ciljem promovisanja domaćih nezavisnih i eksperimentalnih muzičara i njihovih projekata koji se ne oslanjaju isključivo na klupsku plesnu muziku, nego inspiraciju traže u preplitanju različitih žanrova.

 

U narednom periodu Podmornica planira predstaviti nova izdanja izvođača kao što su Hibrid, InTheRoom, Bridgebanks, Covjekoliki Reper, ali i novu kompilaciju više domaćih autora koje ovim putem i poziva da se jave sa svojim uracima.

 

Prvu kompilaciju selektovao je Dino Aganović, koji potpisuje i dizajn njenog vizuelnog rješenja, a u realizaciji su učestvovali i Adnan Salihović, Dalio Sijah, Najdan Mašić (video animacije) i Edin Puzić (web support).

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.