COUPLES by Sabina Mrgan

U trenucima usamljenosti nekako počnemo više zapažati zaljubljene parove na ulicama i tad obično imamo osjećaj da svi imaju neku posebnu osobu. Sabini Mrgan, fotografkinji iz Sarajeva i saradnici portala FBL, bila je zanimljiva ta naša percepcija parova koje srećemo na ulici i intime koju njihova tijela pričaju, a koju mislimo da razumijemo. Zapitala se da li su baš ti parovi nužno i ljubavnici, možda su samo prijatelji, možda su dečko i djevojka koji hodaju zagrljeni samo prijatelji, a dvije djevojke koje prolaze ulicom zapravo ljubavnice, a ne prijateljice.

 

Stoga je odlučila napraviti seriju fotografija sa parovima, nazvanu jednostavno Couples. Neki od parova koje je fotkala su stranci, neki su dugogodišnji prijatelji, a neki od njih ljubavnici, a nama, posmatračima, ostavila je da preispitamo stereotipe koji stanuju u našim glavama, te probamo prepoznati prijatelje, ljubavnike, strance…

 

parovi - sabina mrgan (1) parovi - sabina mrgan (2) parovi - sabina mrgan (3) parovi - sabina mrgan (4) parovi - sabina mrgan (5) parovi - sabina mrgan (6) parovi - sabina mrgan (7)

 

tekst_FBL

foto_Sabina Mrgan

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
25. Hrvatski festival jednominutnih filmova: Kratki film FUGA Zorana Ćatića osvojio dvije nagrade