COUPLES by Sabina Mrgan

U trenucima usamljenosti nekako počnemo više zapažati zaljubljene parove na ulicama i tad obično imamo osjećaj da svi imaju neku posebnu osobu. Sabini Mrgan, fotografkinji iz Sarajeva i saradnici portala FBL, bila je zanimljiva ta naša percepcija parova koje srećemo na ulici i intime koju njihova tijela pričaju, a koju mislimo da razumijemo. Zapitala se da li su baš ti parovi nužno i ljubavnici, možda su samo prijatelji, možda su dečko i djevojka koji hodaju zagrljeni samo prijatelji, a dvije djevojke koje prolaze ulicom zapravo ljubavnice, a ne prijateljice.

 

Stoga je odlučila napraviti seriju fotografija sa parovima, nazvanu jednostavno Couples. Neki od parova koje je fotkala su stranci, neki su dugogodišnji prijatelji, a neki od njih ljubavnici, a nama, posmatračima, ostavila je da preispitamo stereotipe koji stanuju u našim glavama, te probamo prepoznati prijatelje, ljubavnike, strance…

 

parovi - sabina mrgan (1) parovi - sabina mrgan (2) parovi - sabina mrgan (3) parovi - sabina mrgan (4) parovi - sabina mrgan (5) parovi - sabina mrgan (6) parovi - sabina mrgan (7)

 

tekst_FBL

foto_Sabina Mrgan

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Planirano fizičko izdanje BERLINALEA sljedeće godine