THE CLAIRVOYANT: Jeff Mills predstavlja album inspiriran vidovnjacima

Release Date
11/02/2021
tekst
FBL
fotografije
PullProxy

Jeff Mills će 26. februara tekuće godine predstaviti novi album The Clairvoyant u izdanju vlastite izdavačke kuće Axis Records. Mračni album atmosferskog techna inspiriran je popularnošću vidovnjaka nakon Prvog svjetskog rata i Španske gripe 1918. godine. Mills je uvjeren kako takve osobe nude nadu.

Postoji mnogo načina da zamislimo budućnost. Moglo bi se osvrnuti u prošlost da vidimo što ima sličnosti s onim što vidimo danas. Drugi način mogao bi biti izmišljanje i izrada vremeplova za putovanja kako bismo imali uvid. I, jedan od načina može biti i korištenje prirodnih čula kako bismo osjetili kakva bi mogla biti budućnost. Iako je sve to intrigantno za istraživanje, ovaj album govori o zadnjoj opciji. Mi smo vrsta ljudskih životinja i vodimo se načinima „spoznavanja“ iz osjećaja; putem intuicije, predosjećaja i osjeta. Svatko od nas se rodi s ovim posebnim setom alata koji nam govori kada je pravo vrijeme, kada je dovoljno dovoljno i kada ga može biti više ili manje. Upravo su te vještine omogućile čovječanstvu da preživi i procvjeta hiljadama godina. Također je sigurno reći da ne znamo sve što se može znati o ovoj vještini. Vidovnjak/inja je osoba koja tvrdi da ima natprirodnu sposobnost opažati događaje u budućnosti ili izvan normalnog osjetilnog kontakta. Prije 100 godina, 1920. godine, osoba s takvim sposobnostima koja je mogla prizivati, razgovarati sa smrću i duhovima bila je vrlo tražena zbog stradanja u bitkama nakon Prvog svjetskog rata i pandemije virusa Španske gripe 1918, socijalnih i građanskih nemira i mnogih drugih događaja koji su nesigurnost učinili normom. Ironično, osuđeni smo da ponovimo neke od ovih događaja i ono što danas doživljavamo. Opći dojam o vidovnjaku jeste da je riječ o dirigentu lažne nade, prevarantu koji plijeni tugu i očaj ili nekome ko malo previše vjeruje u njihove prirodne sposobnosti! Isto tako ta osoba je davala ljudima nadu, optimizam, odlučnost i prijeko potrebni zaključak, izjavio je Jeff Mills.

Tracke koje će se naći na albumu su:

01. The Séance
02. Psuedoscience
03. Second Sight
04. Someone Who Feels Things
05. Calling All Loved Ones
06. Shadow With A Golden Aurra
07. I Feel A Presence
08. Three Signs From The Other Side_ Sign 1
09. Three Signs From The Other Side_ Sign 2
10. Three Signs From The Other Side_ Sign 3
11. Questions Decisions And Consequences
12. The Feeling Anything Is Possible
13. Dancing Shadows
14. Ganzfeld Experiments
15. The Spirit World
16. From The Mind’s Eye (digital bonus)

Album je nešto poput metafizičke seanse i kako kaže Jeff Mills trebalo bi ga slušati u zamračenoj, svijećama osvijetljenoj sobi. U tihom prostoru, bez vanjske buke, brbljanja ili razgovora i drugih vizualnih smetnji. Album treba preslušati u cijelosti – od početka do kraja. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Adonisove KOSMIČKE ŠETNJE TASTATUROM