LUTKA u Pozorištu mladih Sarajevo

U Pozorištu mladih Sarajevo u ponedjeljak 15. februara počinje rad na novoj predstavi Lutka autora Mire Gavrana, a u režiji Adisa Bakrača. Scenografiju predstave radi Narda Nikšić,  kostimografiju Amna Kunovac-Zekić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Darmir Kustura

U komediji Lutka, muškarac kojeg je nakon dugogodišnje veze napustila djevojka počinje živjeti s ženom-lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim u laboratoriji s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku osmislila je naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

U sklopu implementacije projekta Kultura pripada i meni za predstavu se priprema uključene titlove i audiodeskripciju.

Premijera predstave planirana je krajem marta, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.