LUTKA u Pozorištu mladih Sarajevo

U Pozorištu mladih Sarajevo u ponedjeljak 15. februara počinje rad na novoj predstavi Lutka autora Mire Gavrana, a u režiji Adisa Bakrača. Scenografiju predstave radi Narda Nikšić,  kostimografiju Amna Kunovac-Zekić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Darmir Kustura

U komediji Lutka, muškarac kojeg je nakon dugogodišnje veze napustila djevojka počinje živjeti s ženom-lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim u laboratoriji s namjerom da usreći muškarca. Androidnu lutku osmislila je naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

U sklopu implementacije projekta Kultura pripada i meni za predstavu se priprema uključene titlove i audiodeskripciju.

Premijera predstave planirana je krajem marta, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pantone za 2021. godinu izabrao čak dvije boje