NIKOLINA VUJIĆ predstavila pjesmu TIŠINA

Nikolina Vujić, kantautorica iz Sarajeva koja ima vrlo uspješnu karijeru kao pjevačica, učiteljica i glumica, predstavila je pjesmu Tišina, koja je njen autorski prvjenac. Od ranog djetinjstva bila je nadahnuta muzikom i pozorištem, a želja joj je nastaviti svoj san i da, kako kaže, istinski živi muziku koju osjeća u svojoj duši i biću.

Nova numera je nastala kao plod posvećenog autorskog rada Nikoline i Edvina Hadžića, a sadrži inovativna rješenja i ideje. Zvuk donosi elemente muzike iz ’80-ih sa savremenim aranžmanom koji se ugleda na svjetsku muzičku scenu.

– Pjesma je nastala na meni jako simpatičan i zanimljiv način. Kada sam po prvi put prije skoro dvije godine Edvinu Hadžiću, Dini Šukalu, Adisu Sirbubalu i Amaru Češljaru pustila neke od svojih zrelijih autorskih pjesama, nisam očekivala da će me to lansirati u polje kantautorstva. Od svojih kolega i mentora, Edvina, Dine, Adisa i Amara sam tada dobila ono što je potrebno svakom mladom umjetniku i u ovom slučaju pjevaču – motivaciju i inspiraciju da nastavim i vjerujem. Bila sam oduševljena njihovim pozitivnim komentarima i podršci koju su mi pružili. U tim trenucima je započelo moje novo putovanje. Prve pjesme sam pisala na engleskom jeziku i jednu od njih sam poslala Edvinu, koji je prepoznao moju zamisao ali i shvatio šta mi je zapravo bilo potrebno – aranžman koji se ugleda na muziku svjetske scene povezan sa elementima muzike u koju smo oboje zaljubljeni – muzika ’80-tih godina. Zanimljivo je to što je pjesma Tišina  zapravo bila balada na engleskom jeziku i što ona danas zvuči sasvim drugačije od moje prvobitne zamisli. Kada je Edvin po prvi put sa mnom podijelio svoju zamisao aranžmana, znala sam da je to nešto što sigurno želim istražiti i nešto čemu se želim svim srcem posvetiti, pa je uz zajednički rad nastala Tišina koju možete čuti danas, kaže nam Nikolina.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predstava THE REGRESSION u režiji Selme Spahić na Kamernoj sceni Schauspiel teatra u Stuttgartu