Film QUO VADIS, AIDA? rediteljice Jasmile Žbanić nominovan za Oscara

Datum objave
15/03/2021

Film Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić, kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar, osvojio je nominaciju za Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma! Nominacije za najprestižniju filmsku nagradu objavljene su danas. U istoj kategoriji nominovani su i Another Round (Danska), Better Days (Hong Kong), Collective (Rumunija) i The Man Who Sold His Skin (Tunis).

Film Jasmile Žbanić privukao je veliku pažnju javnosti te o njemu posljednjih nekoliko mjeseci pišu filmski kritičari i mediji iz svih dijelova svijeta. Već je osvojio dva priznanja u Luksemburgu, te još dva u Miamiju: Nagradu Knight Marimbas i Nagradu kritike. Nominovan je i za dvije BAFTA nagrade (Najbolji strani film i Najbolji reditelj/ica). Dodjela Oscara zakazana je za 25. april, dok će BAFTA nagrade biti dodijeljene 11. aprila.

Ne propustite pogledati Quo Vadis, Aida?, prvi igrani film o Srebrenici, u kinu ili online: film gledajte u kinu Meeting Point u Sarajevu večeras u 19 sati ili u petak, 19. marta u 19 sati!

Broj mjesta u kinu je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi.

Ako niste u Sarajevu i film želite gledati u kućnoj atmosferi, Quo Vadis, Aida? dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Istaknuta bh. umjetnica Arleta Ćehić izlaže u Brazilu