Film QUO VADIS, AIDA? rediteljice Jasmile Žbanić nominovan za Oscara

Release Date
15/03/2021

Film Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić, kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar, osvojio je nominaciju za Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma! Nominacije za najprestižniju filmsku nagradu objavljene su danas. U istoj kategoriji nominovani su i Another Round (Danska), Better Days (Hong Kong), Collective (Rumunija) i The Man Who Sold His Skin (Tunis).

Film Jasmile Žbanić privukao je veliku pažnju javnosti te o njemu posljednjih nekoliko mjeseci pišu filmski kritičari i mediji iz svih dijelova svijeta. Već je osvojio dva priznanja u Luksemburgu, te još dva u Miamiju: Nagradu Knight Marimbas i Nagradu kritike. Nominovan je i za dvije BAFTA nagrade (Najbolji strani film i Najbolji reditelj/ica). Dodjela Oscara zakazana je za 25. april, dok će BAFTA nagrade biti dodijeljene 11. aprila.

Ne propustite pogledati Quo Vadis, Aida?, prvi igrani film o Srebrenici, u kinu ili online: film gledajte u kinu Meeting Point u Sarajevu večeras u 19 sati ili u petak, 19. marta u 19 sati!

Broj mjesta u kinu je ograničen. Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi.

Ako niste u Sarajevu i film želite gledati u kućnoj atmosferi, Quo Vadis, Aida? dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fotografije koje mijenjaju svijest o definiciji ženske ljepote