Mateyaneira: Dezeni, krojevi i teksture kolekcije MELLOW kroz objektiv Franje Matkovića

Nakon što su kolekciju Mellow predstavile na Bipa FashionHR-u i Ljubljana Fashion Weeku, modni dvojac Mateyaneira, predstavlja i editorijal. Kako ističu radile su ga s njihovim provjerenim timom. Fotografije je radio Franjo Matković, make-up Dajana Pajkić, za kosu je bio zadužen Mijo Majhen, a zaštitna lica ove kampanje su Hilda Halilović, Laura Medle i Franjo Vidović.

 

MATEYANEIRA-7

 

Ovog puta smo htjeli istaknuti dezene, krojeve i teksture odjevnih kombinacija kroz krupne kadrove, čiste fotografije i minimalizam. Kolekcija Mellow inspirirana je modom koju smo gledale na našim mamama tokom djetinjstva, sa željom da što prije odrastemo kako bismo baš takve kreacije i same nosile, ističu dizajnerice Neira Sinanbašić i Mateja Dujić. 

 

Zemljani tonovi, dezeni, kao i uvođenje novih modnih dodataka i muških odijela je nešto čime su osvježile svoju estetiku. Kao i uvijek, posebnu pažnju posvetile su kvalitetu izrade i odabir materijala od kojih preovladavaju hladna vuna, kašmir, svila i koža.

 

Kolekcija će biti predstavljena u martu u showroomu tokom Fashion Weekenda Skopje, u sklopu evropskog projekta United Fashion, a sve modele možete pogledati i u njihovom showroomu u Zagrebu u Ulici Primorska 14.

 

MATEYANEIRA-1 MATEYANEIRA-2 MATEYANEIRA-3 MATEYANEIRA-5 MATEYANEIRA-6

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.