Mateyaneira: Dezeni, krojevi i teksture kolekcije MELLOW kroz objektiv Franje Matkovića

Nakon što su kolekciju Mellow predstavile na Bipa FashionHR-u i Ljubljana Fashion Weeku, modni dvojac Mateyaneira, predstavlja i editorijal. Kako ističu radile su ga s njihovim provjerenim timom. Fotografije je radio Franjo Matković, make-up Dajana Pajkić, za kosu je bio zadužen Mijo Majhen, a zaštitna lica ove kampanje su Hilda Halilović, Laura Medle i Franjo Vidović.

 

MATEYANEIRA-7

 

Ovog puta smo htjeli istaknuti dezene, krojeve i teksture odjevnih kombinacija kroz krupne kadrove, čiste fotografije i minimalizam. Kolekcija Mellow inspirirana je modom koju smo gledale na našim mamama tokom djetinjstva, sa željom da što prije odrastemo kako bismo baš takve kreacije i same nosile, ističu dizajnerice Neira Sinanbašić i Mateja Dujić. 

 

Zemljani tonovi, dezeni, kao i uvođenje novih modnih dodataka i muških odijela je nešto čime su osvježile svoju estetiku. Kao i uvijek, posebnu pažnju posvetile su kvalitetu izrade i odabir materijala od kojih preovladavaju hladna vuna, kašmir, svila i koža.

 

Kolekcija će biti predstavljena u martu u showroomu tokom Fashion Weekenda Skopje, u sklopu evropskog projekta United Fashion, a sve modele možete pogledati i u njihovom showroomu u Zagrebu u Ulici Primorska 14.

 

MATEYANEIRA-1 MATEYANEIRA-2 MATEYANEIRA-3 MATEYANEIRA-5 MATEYANEIRA-6

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Naočale sa zrcalnim efektom apsolutne trendy vladarice