Bipa FASHION.HR: Brend MATEYANEIRA predstavio novu kolekciju MELLOW

I ove godine na Bipa Fashion.HR eventu u Zagrebu svoju kolekciju predstavio je modni dvojac Neira Sinanbašić i Mateja Dujić, koje stvaraju pod imenom Mateyaneira. Kolekciju su predstavile zadnje večeri, a osim njih tu noć su svoje kolekcije pokazali i Ivica Klarić, Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, te Ana Maria Ricov.

 

Nova Mateyaneira kolekcija Mellow jesen/zima 2018/19 inspirirana je modom koju su gledale na svojim mamama tokom djetinjstva, sa željom da što prije odrastu kako bi baš takve kreacije i same nosile.

 

Mateyaneira (2)

 

 

– Kako je napokon došlo vrijeme u kojem su poželjena naglašena ramena, dvodijelni usklađeni setovi, te krojevi koji naglašavaju ženstvenost, ali je ne eksponiraju, odlučile smo napraviti kolekciju koja će pored klasičnih imati i statement komade od kože, umjetnog krzna, vune i svile. Zemljani tonovi, dezeni, kao i uvođenje novih modnih dodataka i muških odijela je nešto čime smo osvježile svoju estetiku.  Također, napravile smo saradnju sa Sarom Zavernik iz Ljubljane koja se bavi izradom šešira, te su isključivo za nas urađeni modeli fedora koje smo prikazale na Bipa Fashion.Hr-u. Kao i uvijek, posebnu pažnju polažemo na kvalitet izrade i odabir materijala, rekle su nam dizajnerice.

 

Mateyaneira brend podržali su Optika Oculto iz Sarajeva i Shoe Box iz Zagreba.

 

S ovom kolekcijom idu i na Ljubljana Fashion Week koji će se održati 5. novembra tekuće godine.

 

Mateyaneira (3) Mateyaneira (4) Mateyaneira (1) Mateyaneira (8) Mateyaneira (7) Mateyaneira (6) Mateyaneira (5) Mateyaneira (16) Mateyaneira (15) Mateyaneira (14) Mateyaneira (13) Mateyaneira (12) Mateyaneira (11) Mateyaneira (10) Mateyaneira (9)

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
5 savjeta za ljepotu by Nejra Latić-Hulusić