Jeremy Scott nakon 10 godina napušta Moschino

Datum objave
21/03/2023
fotografija
@jeremyscott

Kako prenosi WWDJeremy Scott je nakon deset godina u ulozi kreativnog direktora Moschina napustio brend, što je potvrdio i Massimo Ferretti, izvršni predsjednik Moschinove matične tvrtke Aeffe, a i sam dizajner na svom Instagram profilu.

– Nakon deset godina danas napuštam Moschino. Imao sam to zadovoljstvo da za ovu kuću kreiram modele koji će živjeti vječno. Zahvalan sam na svoj ljubavi i podršci koju sam dobijao u prethodnoj deceniji. Zatvarajući ovo poglavlje postajem sve uzbuđeniji i nestrpljiviji da sa vama podijelim ono što ću sljedeće da ponudim, napisao je Jeremy na instagramu.

Jeremy je dodao da je veoma ponosan na zaostavštinu koju ostavlja za sobom uMoschinu, a koja je zaista velika.

Posljednju kolekciju koju je uradio za Moschino, Jeremy je prilkazao prošlog mjeseca na Milanskoj secmici mode, u kojoj je dominirala odjeća osamdesetih godina, naglašena ramena, deformisani kaputi, cvjetni print i šare koje su izgledale kao da se tope poput čuvenih Dalijevih satova.

Da li će dalje Jeremy u nastavku karijere modnog kreatora stvarati samo pod svojim imenom ili prelazi u neku drugu modnu kuću, ostaje da vidimo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
DIOR predstavio novu kolekciju za fudbalski klub Paris Saint-Germain