Givenchy GENTLEMAN SOCIETY poziva da se pridružite klubu džentlmena

Release Date
20/03/2023

Gentleman – značajna riječ koja je postala dio Givenchyjeve historije kada je 1975. nastao legendarni miris. Kako su se vremena mijenjala, mijenjali su se i džentlmeni.

Danas ih Givenchy zamišlja okupljene u savremenom i disruptivnom Gentleman društvu. Šta je zajedničko njegovim članovima? Vrijednosti poštovanja, otvorenost, briga prema drugima, elegancija. Bez obzira na njihovo porijeklo, njihovu priču, dijele društvene vještine i neuobičajen stav koji je inspirisao ujedinjujući miris, za razliku od bilo kojeg drugog. Givenchy otvara vrata Gentleman Societyja svakome ko se identifikuje sa ovim načinom razmišljanja.

 

Sastojci jedinstvenih mirisnih svojstava

Sastavljen od strane parfimera Maïa Lernout i Karine Dubreuil, ovaj neobični miris sadrži najkvalitetnije materijale, odabrane zbog svojih jedinstvenih mirisnih svojstava. Gentleman Society je cvjetno-drveni aromatični miris sa intrigantnim, prepoznatljivim tragom. Kao i svi parfemi kuće, ima ekskluzivni potpis, dvojnost cvijeta i drveta. Razotkriva zadivljujući miris u čijem je srcu divlji cvijet narcisa prekriven dubokim drvenim akordom.

Sve počinje od iskre svježine. Bobice kleke iz Hrvatske kombiniraju se s kardamomom iz Gvatemale kako bi se stvorio okrepljujući aromatični duo koji izaziva fuzioni učinak već pri prvom udisanju. Nagovještaj muškatne žalfije, uzgojene u Evropi, dodaje svoje zeljaste, aromatične aspekte ovom upečatljivom akordu, koji ubrzo ustupa mjesto srcu kompozicije. Apsolut narcisa uzgajan u Francuskoj i transformiran u Grasseu spaja svoje zelene, životinjske akcente sa puderastim, mošusnim aspektima irisa iz Maroka.

Gentleman Society sadrži kvartet vetivera različitog porijekla i ekstrakcije. Ova mješavina bez presedana  omogućava prevođenje mirisnog bogatstva ovog ključnog sastojka.

 

Boca

Skulpturalna, oštra, sofisticirana, bočica Gentleman Society je istovremeno moćna i prefinjena, baš kao i Givenchy Fashion kolekcije koje kombinuju uticaje ulične i sofisticiranost Couture odjeće. Zamišljena kao simbol okupljanja, ova boca je više nego ikada amblem Gentlmanskog društva.

Parfemska voda Gentleman Society dolazi u bočicama od 60 i 100 ml, a dostupna je i kao gel za tuširanje, dezodoransi u stiku i spreju.

 

Benjamin Clementine – moderni gentleman

On je kompozitor, pjevač, pijanista, pjesnik, glumac… Britanac porijeklom iz Gane, samouki umjetnik, koji je od nastupa u podzemnoj željeznici za samo nekoliko godina stekao međunarodnu slavu. Benjamin Clementine utjelovljuje Givenchyjev novi džentlmenski stav. Benjamin poziva da mu se pridružite u Gentleman klubu, društvu talenata kreativnih i odvažnih poput njega, poziva da se pridružite ovoj kolektivnoj avanturi, ujedinjenoj oko istog načina razmišljanja i zajedničkih vrijednosti.

U kampanji Benjaminu se pridružuju i klizaa Matthias El Koulali i plesač Sullian Rios. Sa svojim oštrim šikom i ultra-savremenim stavom, ova tri neo-džentlmena ističu se nasuprot potpuno crnom ambijentu inspirisanom bočicom mirisa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CHARLOTTE CASIRAGHI je nova ambasadorica kuće CHANEL