Samsungovi novi monitori dizajnirani za moderne radne prostore i igre sljedeće generacije

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas tri nova monitora: moderni i minimalistički Space Monitor, CRG9 – dizajniran za neuporedivo iskustvo igranja i UR59C – zapanjujući 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za kreatore sadržaja. Svaki od ova tri monitora nudi najbolje od tehnologije, od izuzetno širokih zaslona i živopisnih boja za impresivno igranje do dizajna koji štedi prostor i povećava produktivnost.

 

 

Samsungova najnovija linija monitora je nevjerovatno raznovrsna i pokazuje našu posvećenost kontinuiranoj inovaciji i vodstvu u kategoriji. Svi ovi monitori su dio naše veće strategije u ovoj godini, da vam ponudimo izbor kako bi mogli dobiti ono što želite – lijepe, vrijedne uređaje koji vas inspirišu da učinite više, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik za vizuelno poslovanje u kompaniji Samsung Electronics.

 

 

 

Space Monitor: moderan, minimalan i fleksibilan dizajn

 

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima i korisnicama omogućio da se fokusiraju na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Jedinstveno ugrađeno rješenje za uštedu prostora, minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i tako oslobađa prostor za radnu površinu za krajnju produktivnost korisnika. Samsung Space monitor se lako postavlja i prilagođava kada ga ne koristite, a jednostavno ga je vratiti nazad i postaviti uz zid. Jednostavnim ergonomskim podešavanjem, pristupom portu i diskretnim sistemom za upravljanje kablovima, Space Monitor poboljšava oblik i funkciju svake radne stanice ili kućne kancelarije.

 

Samsung Space Monitor (2)

 

Osim estetike, Space Monitor je i monitor sa visokim performansama. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerovatno detaljne, oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

 

Space Monitor korisnicima pruža i jedinstveni stalak koji može nestati u zadnjem dijelu monitora. Kada se koristi postolje, Space Monitor se može lako nageti ili izvući iz zida. Također se može spustiti na površinu stola, a Samsungova funkcija Zero Height Adjustable Stand pruža vrhunsku svestranost za bilo koju vrstu gledanja. Stalak ne samo da čini gledanje udobnijim, već i eliminiše problem upravljanja kablom integrirajući napajanje, kao i HDMI kablova kroz ruku za čist i fleksibilan izgled.

 

 

Samsung Space Monitor
Samsung Space Monitor

 

 

CRG9 49 ”Gaming Monitor: Ultra široki ekran sa dvostrukom QHD rezolucijom

 

CRG9 je prvi izuzetno širok monitor za igre visoke rezolucije sa omjerom stranica 32: 9. Pruža brzinu osvježavanja od 120 Hz sa brzim odzivom od 4 ms na 49-inčnom ekranu koji minimizira zaostajanje slike i zamućenje pokreta, kako biste bez poteškoća držali korak sa brzim tempom igranja. Napravljen za vrhunsko iskustvo igranja, monitor ima i AMD Radeon FreeSync ™ 2 HDR tehnologiju kako bi se smanjilo kidanje ekrana i ulazna latencija, te se osigurala najbolja moguća brzina snimanja i glatko iskustvo igranja.

 

Sadržaj zaista oživljava na CRG9, sa dvostrukom QHD rezolucijom (5120×1440) i HDR10 sa vrhunskom svjetlinom od 1000 nita, pružajući najfinije detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. HDR10 pruža izvanredno lokalno zatamnjenje, a HDR sa visokim kontrastom nudi napredne spektakularne detalje koji nisu dostupni u monitorima koji nisu HDR. Monitor takođe koristi i revolucionarnu tehnologiju kompanije Quantum dot, za izuzetno širok raspon precizne reprodukcije boja i zakrivljenost ekrana od 1800 mm, kao i vrlo široko vidno polje za potpunu vidljivost.

 

Ekvivalentno dva 27-inčna QHD 16: 9 monitora postavljena jedan uz drugi, ultra široki ekran 32:9 također pružaju vrhunsku fleksibilnost u više zadataka uz pomoć PBP (Picture-by-Picture) funkcionalnosti koja omogućava da dva video izvora budu na istom ekranu. CRG9 sadrži jedan HDMI priključak, dva Display Porta, USB 3.0 i mogućnosti povezivanja slušalica. Samsung je također dizajnirao CRG9 s manjom veličinom stalka za praktičnost i fleksibilnost u prostoru svakog igrača.

 

Samsung CRG9 super ultra-wide gaming monitor
Samsung CRG9 super ultra-wide gaming monitor

 

 

UR59C 32” monitor: Prvi svjetski 32-inčni zakrivljeni 4K UHD dizajniran za kreatore sadržaja

 

 

Idealan za kreatore sadržaja koji traže svestranost i performanse, novi UR59C 32-inčni monitor ima UHD zakrivljeni ekran sa kontrastom od 2,500:1 i punu 3840×2160 4K UHD rezoluciju sa podrškom za do milijardu boja. Zakrivljenost 1500R pruža doista impresivno iskustvo koje sija prilikom stvaranja sadržaja i umjetnosti, gledanja video zapisa ili igranja, a smanjuje naprezanje očiju koje se obično povezuje sa dugim periodima tradicionalne upotrebe monitora.

 

Dostupan u tamnoj plavo-sivoj boji, UR59C ima izuzetno tanak dizajn, s dubinom od samo 6,7 mm sa zadnjim kućištem sa teksturom. Njegov ekran je pričvršćen na vitko, ali čvrsto V-tanko metalno postolje koje oblaže kablove i smanjuje njegov trag na radnom prostoru.

 

Sva tri monitora predstavit će se na Samsungovom CES štandu u Las Vegasu od 8. do 11. januara 2019. godine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
13 iritantnih navika fashion ljudi na društvenim mrežama