Sa aplikacijom mus ARt uživajte u umjetničkim djelima iz Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

Planirate kratku turističku posjetu Beogradu i želite upoznati znamenitosti grada, pratiti kulturna dešavanja, posjetiti brojne galerije i muzeje, ali nemate dovoljno vremena za sve?! Izgovori poput nedostatka vremena i novca za ulaznice padaju u vodu kada se radi o besplatnim kulturnim manifestacijama.

 

U želji da najdragocjenija djela Muzeja savremene umetnosti prikaže široj javnosti, ali i brojnim turistima grada, pod geslom Najveća virtuelna postavka umjetničkih djela, agencije McCann Beograd i Huge Media osmislile su aplikaciju koja će svakome omogućiti da uživa u djelima iz bogatih zbirki ovog muzeja. Aplikacija pod nazivom msu ARt oglasne formate kao što su bilbordi, city lajtovi ili print oglasi kroz virtuelnu realnost pretvara u umjetnička djela, odnosno virtuelnu postavku MSU.

 

msu-art-cc-bb

 

Sve što je potrebno da uradite je da na svoj android telefon besplatno učitate aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili bilbord, i na ekranu će se pojaviti jedno umjetničko djelo iz kolekcije MSU zajedno sa dodatnim zanimljivostima o konkretnom djelu i/ili autoru djela. Svaka skenirana reklama otkriva novo umjetničko djelo u čijim detaljima možete uživati. Za sada je moguće skenirati bilborde, city lajtove i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i bilborda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SY5pVQNPfsI&feature[/youtube]

 

 

Aplikaciju možete skinuti na Google play app storeu

Uživajte u umjetničkim djelima iz Muzeja savremene umetnosti. #kulturazasve

 

 

 

 

 

msu-art-infographics-02

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KillingJazzHardCoreBaby nakon velike pauze predstavlja novi singl