prof. sterMa objavio album SARAJEVOHOLIK

Sarajevski reper Ensar Bistrivoda, poznatiji kao prof. sterMa, ovih je dana na svom YouTube kanalu objavio dugo najavljivani album naziva SarajevoHolik kojeg čini deset pjesama koje su nastajale u različitim periodima u posljednjih sedam godina no koje su, kako autor navodi, tematski i danas jako aktuelne. Nakon kratkog Introa, te singla Hodam kroz Sa III koji se na MTV-ijevoj Domaćici zadržao više od mjesec dana, publika u BiH konačno može poslušati i cijelo izdanje ovog sarajevskog repera.

 

cover

 

Album SarajevoHolik je konceptualnog karaktera, kako kaže Ensar, i fokus stavlja na prosječnog stanovnika glavnog grada BiH, koji je svoj životni vijek proveo baš tu, te nakon svega, danas živi sa dijagnozom Sarajevoholika.

 

Za instrumentalni dio albuma bio je zadužen ProDucifer, dok je snimanje, mix i master rađen u sarajevskom studiju Signius, pod producentskom palicom Denija Pinje. Omot i vizuelni identitet albuma djelo je mladog sarajevskog fotografa Zlatana Kurte, tako da je SarajevoHolik stopostotni sarajevski proizvod.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oeGmR7b056Q[/youtube]

 

Album je zamišljen kao četrdesetominutna terapija za prosječnog stanovnika glavnog grada, koji je prošao sve ono loše što ovaj grad (ali i država) ‘nude’, od lošeg obrazovnog sistema, neuspješnih zaposlenja, propalih sportskih talenata i karijera do navijačkih nereda. Uprkos svemu tome, on i dalje ostaje u svom gradu, jer je ta veza teško raskidiva, kaže Bistrivoda.

 

Prof.sterMa je najavio i nove video uratke, ali i promociju SarajevoHolika kroz nastupe. Prva stanica je već ove nedjelje u sarajevskom naselju Dobrinja, u Rock Baru, gdje će se održati promocija albuma i prvi sastanak Sarajevoholičara.

ensar 1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.