naušnice sa narandžom

Ni.Nakit predstavlja VOĆNU MAGIJU

Release Date
17/05/2022
fotografije
Enver Karić

Voćna magija je ime za novu kolekciju Ni.nakita napravljenu od dehidriranog voća zaronjenog u kristalnu smolu, a sve to uokvireno srebrom 925 i uobličeno u naušnice, prstenove i ogrlice. U svakom primjerku se nalazi najmanje jedna vrsta voća. Najčešće korišteni plodovi voćki  su jagoda, banana, kruška, kivi, pitaja (zmajevo voće), limun, narandža, crveni grejp i limeta.

naušnice s limunom

Uz pomoć kristalne smole, voće je zauvijek sačuvano u nakitu i jasno je vidljiva tekstura svakog ploda zbog visokog nivoa prozirnosti kojeg ovaj materijal pruža. I ova, kao i prethodne kolekcije obogaćena je izradom  uz pomoć srebra 925, a kreirana je u saradnji sa Farisom Imamovićem, vlasnikom Dućana nakita.

ogrlica s jagodama

Primjerci su nastajali tokom zime 2021.godine kako bi na proljeće i ljeto 2022. godine mogli doći do osoba koje vole nositi jedinstveni upečatljivi nakit raznovrsnih boja i oblika. Inspiracija je, kao i uvijek, bila priroda, a ovoga puta jake boje voća dominiraju u svim primjercima ove kolekcije. A, fotografije su kao i ranije djelo izvrsnog mladog fotografa Envera Karića.

Sve primjerke iz nove kolekcije potražite u našem FBL shopu.

https://fbl.ba/product/ni-nakit-unikatni-set-sa-citrusima/

https://fbl.ba/product/ni-nakit-unikatni-set/

Ni.Nakit unikatne naušnice sa jagodama

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.