NIKE Air Max 90 slavi 30. rođendan!

AM90 ove godine slavi 30 rođendan, tim povodom je brend Nike za 2020. pripremio pravu poslasticu u vidu novih Air Max 90 patika, koje se mogu pronaći i u ponudi BUZZ shoppova.

 

Jedna od najpopularnijih silueta nastalih zahvaljujući legendi Nikea, dizajneru Tinkeru Hatfieldu, Air Max III ugledala je svjetlost dana prije tačno 30 godina. U trenutku kada je nastala, ona je otvorila jedan potpuno novi prozor u sneaker svijet, otkrivši nove mogućnosti, naročito kada govorimo o tehnologijama korištenim u njihovoj izradi. Model je imao mnogo veću Air jedinicu u odnosu na njegove prethodnike, postavši sinonim za fleksibilnost i svestranost. Ali, to nije bio jedini novitet! Teksturisani paneli na gornjištu omogućili su dizajnerima veću igru bojama, dok je potpuno drugačija, živahnija platforma obezbjedila dodatnu udobnost na svim podlogama.

 

Od 1990. do početka drugog milenijuma, Nike Air Max 90 postale su kultni sneaker klasik. Brojna reizdanja ovog modela, koja su tokom prethodnih godina predstavljana u dobro odabranim etapama, obilježila su street kulturu i postala statement modni komad. Devedesetice su bile i ostale neizostavne, te su vremenom počele da se nose uz sve, bez obzira na trendove i stilove koji bi u datom trenutku bili aktuelni.

 

AM90 (1)

 

U susret novoj deceniji, ali i u čast njihovog 30. rođendana, brend Nike predstavlja najnovije siluete s oznakom AM90. Pored unapređenog dizajna, koji obuhvata redizajnirani đon, prednji dio patike i vazdušnu jedinicu, model će ove sezone biti dostupan u kombinaciji nekoliko color blocking nijansi. Kada je riječ o unutrašnjosti patike, model je i konstrukciono unapređen i sadrži tzv. skriveno uskršnje jaje – Air Max 1 đon.

 

Iznenađenjima ni tu nije kraj, jer su dizajneri iskoristili originalni tanji dizajn koji je korišćen na prvobitnom modelu, ali i nekim kasnijim reizdanjima ovih i drugih Air Max patika, uz čuvene hazard trake.

 

Nike Air Max 90 se ove sezone vraćaju u OG formi, dok će u našoj ponudi biti dostupno nekoliko veoma upečatljivih silueta.

 

AM90 (2)

 

Svaka od njih izdvaja se mrežastim gornjištem bijele boje, upotpunjenim detaljima od prevrnute kože, kao i crnim kožnim blatobranima. Poseban dodatak su elementi upečatljivih boja koji se ne ističu samo na gornjištu, već i na međuđonu i đonu patika.

 

Modele Nike Air Max 90 možete pronaći u svim BUZZ šopovima ili naručiti online.

 

The Future is in the Air!

 

AM90 (3) AM90 (4) AM90 (5) AM90 (6) AM90 (7) AM90 (8) AM90 (9) AM90 (11) AM90 (12) AM90 (13)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Beyonce za svoju kćerkicu izabrala Werkstatt naušnice