5 najvećih mitova o anti-age njezi kože

Release Date
12/10/2022
fotografija
Envato

O anti-age njezi kože slušamo svaki dan, ali rijetko ko zna šta je prava istina, koliko su zapravo efikasni anti-age proizvodi i kad je pravo vrijeme da počnemo da ih koristimo. U nastavku otkrijte 5 najčešćih mitova o anti-age njezi kože.

Proizvode za njegu treba birati na osnovu naše dobi

Zasigurno ste vidjeli proizvode koji su namijenjeni samo određenim dobnim grupama (30+, 50+…), ali prava istina je da godine ne određuju tip kože i neko u dvadesetima može da ima kožu sličnih potreba kao neko u pedesetim godinama života. Zato proizvode za njegu uvijek birajte isključivo prema tipu i potrebama svoje kože.

Anti-age proizvodi su samo za starije

Ovo je daleko od istine! Nikada nije prerano da počnete da koristite anti-age proizvode, štaviše pravovremeni početak (u kasnim dvadesetim godinama) je jedini način da spriječite prerano starenje kože.

Boja kože je bitna u izboru proizvoda za njegu

Kada je u pitanju njega, boja kože ne igra nikakvu ulogu – shvatite to kao dio zdrave ishrane – nezavisno od boje kože, vašem organizmu potrebni su vitamini, antioksidansi i proteini, a isti slučaj je i s vašom kožom.

Peptidi djeluju kao botoks

Peptidi jesu najvažniji sastojak u izgradnji, revitalizaciji i održavanju elastičnosti kože, ali nikako ne djeluju kao botoks koji se temelji na paralizi mišića lica.

Noćna njega kože mora da se razlikuje od dnevne

Iako svakodnevno viđate dnevne i noćne varijante istih proizvoda, ni jedno istraživanje nije pokazalo iz kog razloga bi se njega kože trebala mijenjati s promenom dana i noći, zato slobodno koristite istu hidratantnu kremu ili serum i ujutro i uvečer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.