EKSKLUZIVNO: André Lamoglia kroz objektiv Marija Ilića

Datum objave
10/09/2022
fotografije
Mario Ilić za OFF
make-up
Maja Koristović-Talović
mjesto snimanja
Hotel Evropa

Planetarno popularna zvijezda, André Lamoglia boravio je tri dana u Sarajevu kao gost 14. izdanja Omladinskog filmskog festivala. André je prisustvovao projekcijama filmova, a održan je i specijalni OFF Talks program gdje je razgovarao sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala. Posljednju noć Festivala, u sklopu Vils Summer Screen je dodijeljena i nagrada za Najboljeg mladog glumca u serijama za 2022.

Imali smo čast biti jedni od medija iz BiH koji su dobili priliku razgovarati sa ovom mladom zvijezdom, a fotograf Mario Ilić zabilježio je impresivne fotografije.

Shooting sa Lamogliom u Hotelu Europe je bio jako intenzivan. Imali smo samo nekih 35-40 minuta vremena na raspolaganju radi gustog protokola koji je glumac imao. Moram priznati da je ove okolnosti olakšao kratki test shoot koji smo imali dan ranije u prostorijama Goethe Instituta gdje se nalazio ‘Black Box’ Omladinskog film festivala. Tu smo imali priliku da se kratko upoznamo i da osjetim Andreovu energiju. Mislim da smo dobro “kliknuli”, obzirom da smo obojica jako zadovoljni fotografijama, kaže nam Mario.

Fotograf Mario Ilić je Tuzlak koji od 2014. živi i radi u Beču, gdje 2019. magistrira primjenjenu fotografiju na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beču u klasi Marie Ziegelböck. Paralelno sa modnom fotografijom zanima ga dokumentarni pristup kao i ulica, ali i kinematografija gdje prednjače muzički spotovi.

Rad ovog izuzetnog fotografa pratimo još od njegovih početaka. Riječ je o fotografu kojeg privlači trenutak i u većini slučajeva ne planira svoja snimanja te uživa u pukoj improvizaciji sa modelima što ga provjereno dovodi do sjajnih rezultata.

Posebno smo počastvovani što su nam OFF i Mario ekskluzivno ustupili fotografije mladog brazilskog glumca.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Florence + The Machine u pulsku Arenu donose spektakularnu Dance Fever turneju