Film REAKCIJA: MIZOGINIJA U DIGITALNOM DOBU u četvrtak u kinu Meeting Pointu, ulaz slobodan

Release Date
17/04/2023

U kinu Meeting Point u Sarajevu bit će održana posebna projekcija filma Reakcija: Mizoginija u digitalnom dobu u četvrtak, 20. aprila u 19 sati, ulaz je besplatan. Nakon projekcije filma o temi utjecaja cyber nasilja uslijedit će i razgovor.

Program u kinu Meeting Point održava se u organizaciji Njemačke ambasade, u okviru obilaska ambasade Filmskog festivala o ljudskim pravima u Berlinu (Human Rights Film Festival Berlin), a podržava ga Savezno ministarstvo vanjskih poslova Njemačke.

Film Reakcija: Mizoginija u digitalnom dobu prati četiri snažne žene koje se bore protiv mržnje na internetu, zahtijevaju odgovornost i izazivaju glavne online platforme YouTube i Facebook, državu, kao i same počinioce.

Tweetovi i poruke na internetu, šta možete učiniti? Ali da li je to potpuna istina? Više od 40.000 seksističkih uvreda, prijetnji silovanjem i smrću, montaža glave obezglavljene žene, snimke silovanja i provala u kuće – jednostavno nema šanse da ovakva vrsta mržnje ostane online. Političarke Laura Boldrini i Kiah Morris, YouTuberka Marion Séclin i mlada učiteljica Laurence Gratton izložene su ovom nasilju offline, u stvarnom životu. I prepuštene su same sebi. Može li se nešto učiniti u vezi s tim? Četiri žene kažu: “Da!”

One zahtijevaju da se neko konačno smatra odgovornim i izazivaju glavne online platforme YouTube i Facebook, državu, kao i same počinioce. Film o utjecaju cyber nasilja režirale su Léa Clermont-Dion i Guylaine Maroist.

Ulaz na film je slobodan. Ulaznice za film preuzimaju se sat vremena prije početka projekcije.

Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor na temu utjecaja cyber nasilja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je frizura Kita Haringtona izazvala paniku kod fanova serije Game of Thrones