Održano drugo izdanje LOTUS JOGA FESTA

Datum objave
20/09/2021

Proteklog vikenda u kompleksu SRC Sunce na Vlašiću održano je drugo izdanje Lotus Joga Festa, trodnevnog festivala joge i zdravog načina života. Sve učesnice i učesnici učestvovali su u više od dvadeset časova joge i popratnih aktivnosti poput intuitivnog plesa, meditativnih izleta i šamanskih performansa. Časove su vodile učiteljice i učitelji iz Mostara, Banja Luke i Sarajeva.

Uspjeli smo u svojoj namjeri da unaprijedimo formulu Lotus Joga Festa i realiziramo još veće i sadržajnije izdanje festivala. Već sada možemo govoriti o brandu Lotus Joga Festa i njegovom značaju za turizam Vlašića. Ugodno smo iznenađeni uistinu velikom medijskom zainteresiranošću, kao i posjetama medijskih ekipa iz redakcija širom Bosne i Hercegovine, izjavio je Srđan Duletić iz organizacije Lotus Joga Festa.

Sve učesnice i učesnici su bili smješteni zajedno sa učiteljicama i učiteljima u Hotelu Sunce Vlašić. Razlog tome je, kako Duletić navodi, želja da se kroz blisku komunikaciju i razmjenu iskustava ostvari snažna kohezija između svih učesnika.

Cilj nam je ojačati zajednicu i širiti ideju o blagotvornosti joge. Joga ne treba ostati aktivnost kojom se bavimo jednom godišnje na Vlašiću, već Vlašić treba biti polazna tačka iz koje će zaljubljenici u jogu djelovati u svojim lokalnim zajednicama, izjavio je Duletić.

Priča o jogi na Vlašiću nastavlja svoj put – treće izdanje festivala održat će se 2022. godine, a sve dodatne informacije, kao i early bird ponude zainteresirane/i će moći pronaći na www.lotusjogafest.ba i na društvenim mrežama Facebook i Instagram pod korisničkim imenom @lotusjogafest.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Otvoren 16. Pravo Ljudski Film Festival