Pogledajte kako nastaje AH prstenje dizajnerice Amile Hodžić

Nedavno je u Studiju Kolektiva predstavljena druga samostalna izložba Amile Hodžić pod nazivom AH_RINGS na kojoj su predstavljene dvije kolekcije nakita nastalog u protekloj godini. Riječ je o nastavku kolekcije prstenja ranije predstavljenog u okviru izložbe ALL MY OBJECTS koja se zasniva na ideji saradnji sa zanatlijama, upoznavanjem sa različitim materijalima i propitivanje mogućnosti odabranih materijala.

 

amila-4

 

Amila je za svoj rad izabrala prsten, jer je inspirisana njegovom simbolikom koju predstavlja ovaj produkt, kao simbol odanosti i povjerenja onome kome ga poklanjate. Amilino prstenje izlazi iz okvira klasike i vodi nas u svijet formi, oblika i ličnog predstavljanja.

 

amila-3 amila

 

Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti izložbu Amile Hodžić, a prikazan je i zanimljivi video u kojem je prikazan sam proces rada umjetnice.

 

Video je snimljen u tri radionice sa kojima je Amila saradjivala, a to su: Samostalna stolarska rdonica AH, Zlatara Novalija i radionica limara Dragana Trogrančića. Model u videu je Sumeja Tulić, make-up je radila Maja Koristović-Talović, fotografiju Vanja Lisac, režiju Amila Hodžić, Dragan Denda i Ilinčić Davor, a montažu potpisuje Flyhay produkcija.

 

Pogledajte video o AH prstenju koji će vam ispričati njihovu priču na malo drugačiji način.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pMVeIPxiZRw[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sassja i RootsInSession udružili snage u ljetnom hitu LJUBI SEKA