Trust mural: Artez predstavio posljednji mural u 2020.

Datum objave
28/12/2020
naslikano zahvaljujući
Tbilisi Mural Festival
fotografije
Tbilisi Mural Festival

Već neko vrijeme umjetnik Artez se nadao da će dobiti priliku oslikati dva zida koji će biti vizualno povezani, pričajući priču o povjerenju. Osnovna ideja novog murala naslikanog u Gruziji nadahnuta je poznatom pričom Williama Tella i njegovog sina. Umjesto jabuke, lik na Artezovom muralu ima krušku na glavi, a umjesto Williama Tella sa samostrijelom, u pozadini je prazan zid.

 

Kao umjetnik koji stvara intervencije u javnom prostoru, uvijek se suočavam s površinama koje možete posmatrati kao dio jedne veće slike. Za razliku od slikanja na platnu, često moram razmišljati o ambijentu i atmosferi mjesta na kojem slikam, a vrlo često sve to prilično utječu na moju umjetnost. Ono što mi se posebno sviđa kod ove intervencije je to što sam, osim što sam stvorio priču koja može postojati samostalno, stvorio i element koji bi mogao utjecati na intervenciju na zidu pored, čineći tako ovaj mural dijelom site-specific elementom koji se može iskoristiti za inspiraciju u budućnosti, kaže Artez.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tomasz Stanko ponovo u Sarajevu nakon 60 godina