Pogledajte video za Billainov singl INFINITE BLUE, remek-djelo koje okuplja vrhunske umjetnike

Release Date
05/02/2022

Bosanskohercegovački producent Billain objavio je zadivljujući muzički spot za svoj novi singl, Infinite Blue, koji  dostupan preko izdavačke kuće Renraku iz Minnesote. Infinite Blue je ujedno i najava novog albuma, a uskoro će i svjetlo dana ugledati i Billijev prvi bh. drum’n’bass naučno fantastični film Fugitive.

Psihodelične vizuale za Infinite Blue izveli su umjetnik i režiser animacije Hideki Inaba, ilustrator Boris Stapić i stručnjak za 3DCG Kei Tsunatori, dok je Billain preuzeo i rediteljske dužnosti.

Od svojih prvih izdanja tokom ranih 2010-ih, Billain je zauzeo visoku poziciju u globalnoj drum’n’bass zajednici, tokom dvadeset petogodišnje karijere ima bogat opus diskografije sa više od 30 izdavačkih kuća u cijelom svijetu, izdavao je za Bad Taste Recordings, Citrus Recordings i Renraku, gdje je objavio Nomad’s Revenge, svoju debi album, 2019. Nomad’s Ravenge je prvi bh. sci-fi albumu koji je u potpunosti multimedijalan, u kojem se organski prožimaju muzika, ilustracija i video. Narativ je ispričan putem elektronske muzike koja ima i elemente radiodrame, dok je vizuelni segment kombinacija stripa, animacije i filma.

S nestrpljenjem čekamo novi Billijev album.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
“Gola kuća” na Tajlandu