Predstava SVU MOJU LJUBAV sutra na sceni SARTR-a

Datum objave
15/11/2021
fotografija
Dženat Dreković

Sutra, u utorak 16. novembra, sa početkom u 20h, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, publika će ponovo moći pogledati   predstavu Svu moju ljubav  autora Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića.

Na prošlogodišnjem Festivalu Glumca BiH, za uloge u predstavi Svu moju ljubav nagrađene su  Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu  Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

Svu moju ljubav  je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega sva njihova ljubav je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to istraživanje potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

U skladu sa propisima, broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Narodno pozorište Sarajevo u Beogradu
Narodno pozorište Sarajevo poslije tri decenije u Narodnom pozorištu u Beogradu