Razglednice iz Mostara

‘with or without elections, it does not make any difference’

My (home)town, this is how you look like when I think of you. It is such a shame we did this to you, napisala je glumica Maja Zećo, kao opis fotografija koje je napravila u saradnji sa fotografima Asadom Herićem i Slavenom Šoićem Mirilovićem

 

 

maja zeco razglednice iz mostara (1)

 

Fotograf iz Konjica, Asad Herić i Maja Zećo poznaju se jako dugo i već su sarađivali. Maji se jako sviđa njegova estetika i način na koji priča svoje priče. Predložila mu je da naprave seriju fotografija u Mostaru kojima bi ispričala ono što osjeća za svoj rodni grad.

 

Ispričala sam Asadu svoju ideju i pitala ga da li mu je to inspirativno… Nakon dva dana smo dobili Slavena Mirilovića, inače Splićanina sa mostarskom adresom, kao pojačanje i posvetili jednu cijelu noć našoj ideji. Srećom, bez mnogo riječi, brzo smo se razumjeli. Asad i Slaven nisu rodom iz Mostara, ali žive dovoljno dugo u Mostaru da nije trebalo puno da im pojašnjavam kako osjećam Mostar i kakvim ga želim prikazati. Kad pričam o Mostaru vuče me u patetiku i u totalni mrak, pa nek’ zato slike kažu ono što ja ćutim…, rekla nam je Maja.

 

maja zeco razglednice iz mostara (2) maja zeco razglednice iz mostara (3) maja zeco razglednice iz mostara (4) maja zeco razglednice iz mostara (5) maja zeco razglednice iz mostara (6) maja zeco razglednice iz mostara (7) maja zeco razglednice iz mostara (8) maja zeco razglednice iz mostara (10) maja zeco razglednice iz mostara (11) maja zeco razglednice iz mostara (12) maja zeco razglednice iz mostara (13) maja zeco razglednice iz mostara (14) maja zeco razglednice iz mostara (15) maja zeco razglednice iz mostara (16) maja zeco razglednice iz mostara (17)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
SLOVO GORČINA: Otvoren konkurs za nagradu MAK DIZDAR