Sarah Burton nakon 26 godina napustila modnu kuću Alexander McQueen

Release Date
13/09/2023

Sarah Burton više ne obavlja funkciju kreativne direktorice za Alexander McQueen. Grupacija Kering i sam brend Alexander McQueen su nedavno objavili prestanak njihove saradnje. Njezina izvanredna karijera u kompaniji završit će spektakularnom revijom koja će se održati na Sedmici mode u Parizu krajem septembra. Trenutačno nije poznato tko će preuzeti ulogu koju je obavljala Sarah Burton.

Sarah Burton je započela svoju karijeru u brendu McQueen kao pripravnica, a zatim je preuzela ulogu kreativne direktorice 2010. godine, nakon tragične smrti legendarnog dizajnera s kojim je usko sarađivala više od desetljeća, posebno na kreacijama za žensku liniju. Nakon tog potresnog trenutka u modnom svijetu, Sarah Burton je uspjela očuvati duh brenda i pozicionirati ga kao jedan od najprestižnijih u industriji. Samo godinu dana nakon preuzimanja te odgovorne uloge, dizajnirala je i vjenčanicu za princezu od Walesa, Kate Middleton.

U priopćenju povodom završetka saradnje, Gianfilippo Testa, izvršni direktor za Alexander McQueen, izrazio je duboku zahvalnost Sarah za njezin ključni doprinos tokom proteklih 26 godina, ističući kako će njezina ostavština ostati neizbrisiva. Sarah Burton je također dodala svoju zahvalnost, ističući ponos na sve što je postigla te izrazila uzbuđenje zbog budućih izazova i novih poglavlja, noseći sa sobom dragocjene uspomene na ovo vrijeme.

U posljednje vrijeme svjedočimo brojnim promjenama na čelu kultnih modnih kuća, uključujući odlazak Jeremyja Scotta iz Moschina, Gabriela Heart iz Chloé te Alessandra Michelea iz Guccija, koji je nakon dva desetljeća također odlučio krenuti novim putem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dior ‘džordanke’: Nove omiljene tenisce koje spajaju najbolje od oba modna svijeta