Selma Kukić i Neira Odobašić završile utrku Ironman i ušle u historiju bh. sporta

Selma Kukić i Neira Odobašić postale su prve predstavnice Bosne i Hercegovine koje su završile poznato austrijsko triatlon takmičenje Ironman koje je jučer održano u Klagenfurtu, piše Klix.

 

U ovogodišnjem Ironmanu učestvovalo je više od 3.000 sportista i sportistkinja, a Selma i Neira konačno su svoja imena upisala zlatnim slovima nakon višegodišnjih priprema. Podsjećamo, dvije sportistkinje i prijateljice prošle godine su nastupile u polu-Ironmanu. Selma je današnju utrku završila za 11 sati i 48 minuta, dok je Neira okončala podvig života za 12 sati i 5 minuta.

 

Selma Kukić i Neira Odobašić 1

 

U prošlogodišnjem Ironman triatlonu BiH su predstavljali Tomislav Cvitanušić, Dario Ružić, Emir Baralić, Erol Mujanović i Nermin Palić.

 

Austrijski Ironman sačinjen je od plivanja na dužini od 3,8 kilometara, 180 kilometara vožnje bicikla i 42,2 kilometra trčanja kroz raskošne pejzaže centralne Evrope. Obje bh. predstavnice su angažovane i u školi trčanja Klix.

 

foto_facebook

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
9 navika koje će vam pomoći da bolje spavate