Selma Kukić i Neira Odobašić završile utrku Ironman i ušle u historiju bh. sporta

Selma Kukić i Neira Odobašić postale su prve predstavnice Bosne i Hercegovine koje su završile poznato austrijsko triatlon takmičenje Ironman koje je jučer održano u Klagenfurtu, piše Klix.

 

U ovogodišnjem Ironmanu učestvovalo je više od 3.000 sportista i sportistkinja, a Selma i Neira konačno su svoja imena upisala zlatnim slovima nakon višegodišnjih priprema. Podsjećamo, dvije sportistkinje i prijateljice prošle godine su nastupile u polu-Ironmanu. Selma je današnju utrku završila za 11 sati i 48 minuta, dok je Neira okončala podvig života za 12 sati i 5 minuta.

 

Selma Kukić i Neira Odobašić 1

 

U prošlogodišnjem Ironman triatlonu BiH su predstavljali Tomislav Cvitanušić, Dario Ružić, Emir Baralić, Erol Mujanović i Nermin Palić.

 

Austrijski Ironman sačinjen je od plivanja na dužini od 3,8 kilometara, 180 kilometara vožnje bicikla i 42,2 kilometra trčanja kroz raskošne pejzaže centralne Evrope. Obje bh. predstavnice su angažovane i u školi trčanja Klix.

 

foto_facebook

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mali savjeti za planinare amatere by SABINA GRCIĆ