ALBAN UKAJ će nositi odijelo Kaftan studija na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu

Release Date
23/05/2022
fotografije
Kaftan studio / Alban Ukaj

U utorak, 17. maja svečano je otvoren 75. po redu čuveni Filmski festival u Cannesu. Nakon dvije godine Festival je ponovo vratio uzbuđenje i glamur, 2020. nije održan zbog pandemije koronavirusa, a prošle se godine održao u posebnim uslovima.

Posebno uzbuđenje donosi film Tori i Lokita u kojem igra renomirani bh. glumac Alban Ukaj u režiji Jean-Pierre i Luca Dardenne, a koji je uvršten u takmičarski program 75. Cannes Film Festivala.

Film je priča o prijateljstvu koje spaja dvoje mladića koji su sami otputovali iz Afrike i našli se u okrutnim uslovima svog egzila u Belgiji.

U utorak, 24. maja film Tori i Lokita će biti prikazan na Festivalu, a na crvenom tepihu će se pored ostale ekipe pojaviti i Alban Ukaj, koji je danas otputovao u Cannes. Ovo je drugi put za Albana da sa braćom Dardenne odlazi u Cannes. Prvi put je učestvovao 2008. godine na 61. Cannes Film Festivalu sa njihovim filmom Lornina šutnja.

Kaftan studio Cannes festival

Ovaj sjajni glumac će se ovaj put na crvenom tepihu pojaviti u odijelu koje je posebno za njega dizajnirao Kaftan studio. To je prvi put da je Kaftan studio kreirao muško odijelo, tako da odijelo predstavlja posebnu sinergiju dva velika bh. brenda, modni i glumački.

Alban mi se javio kada je film ušao i zvaničnu selekciju Cannes Film Festivala i izrazio želju da mu mi izradimo odijelo. S obzirom na to da postoji dress code koji se mora ispoštovati, naš tim je dizajnirao custom made odijelo, ovo je prvo Kaftan studio muško odijelo i imat će svoju prezentaciju na crvenom tepihu ovog značajnog filmskog festivala, što je jednako uzbudljivo i Albanu i nama, rekle su nam Nermina Hodžić i Emina Hodžić – Adilović, dizajnerice Kaftan studija.

Iako je ovo prvi put da će Kaftan studio imati kreaciju na crvenom tepihu u sklopu zvanične selekcije, ovo nije njihova prva kreacija na ovom velikom filmskom festivalu. Ranije je kreaciju Kaftan studija nosila glumica Marija Pikić, koja je igrala u filmu Mamac bh. rediteljice Aida Begić.

Najveći filmski festival na svijetu trajat će od od 17. do 28. maja, a povratak svečanosti, partija, glamura i novca daje nadu da će se gledatelji ponovo u velikom broju vratiti u kina.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.