Na SFF-u premijerno prikazan igrani film A PERFECT LOVE STORY rediteljice Emine Kujundžić

Release Date
15/08/2021
fotografije
Damir Hajdarbašić

A Perfect Love Story where nothing goes wrong or does it..? rediteljice Emine Kujundžić  je sinoć, 14. augusta, imao svoju regionalnu premijeru na 27. Sarajevo Film Festivalu.

U filmu pratimo par koji se zovu jednostavno Ona i On, Bosanka i Francuz. ONA, bosanska umjetnica i feministica i ON francuski fotoreporter, žive u sivoj zimskoj bosanskoj realnosti. Jedne zore pod okriljem sarajevskog smoga napuštaju grad u svom old timeru. Prošavši kroz tunel koji dijeli Bosnu i Hercegovinu nađu se u obojenoj ljetnoj, sunčanoj hercegovačkoj realnosti. Njihova avantura sada može da počne, no da li će u tom raju na zemlji, na putu do mora njihova ljubav izdržati sve izazove?

Film je sniman na Bjelašnici, u Sarajevu, Mostaru i na prekrasnim skrivenim lokacijama po Hercegovini. Finansiran je uz pomoć indiegogo platforme i sponzora, a nakon premijere film će biti dostupan do 29. augusta na platformi OnDemand za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala u čitavoj regiji. Nakon toga film kreće u svoj festivalski život.

U filmu glavne uloge igraju Enisa Njemčević, Victor Bessière, Sadžida Tulić, Luka Marjanović, Emir Zumbul Kapetanović, Lara Grozdanić, Emma Jay, Lana Ball te Jelena Milušić, Vanja Kolenda, Nedim Ćišić, Samir Hrković, Lamija Đapo, Esma Šantić, Amina Dizdarević, Goran Hadžić i Haris Kozarić.

Direktor fotografije je Almir Đikoli. Producentice su Amira Lekić, Amra i Emina Kujundžić. Scenografkinja i kostimografkinja je Lana Ball. Kasting je radila Timka Grin. Kompozitor i producent je Sloven Anzulović, a scenario su napisali Danijela Dugandžić, Boriša Mraović i Emina Kujundžić.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.