Bono Vox počasni gost Sarajevo Film Festivala

Release Date
15/08/2021
fotografija
SFF / Bono Vox at the Sarajevo Film festival 2000.

Restaurirana verzija filma Hotel od million dolara Wima Wendersa premijerno će biti prikazana danas u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Tom prilikom u 14.30 sati bit će upriličen specijalni Crveni tepih, na koji uz Wima Wendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, dolazi i Bono Vox!

Za ovu triler dramu sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama, Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu.

Radnja filma HOTEL OD MILION DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od milion dolara.

Scenarij za film su napisali Nicolas Klein (koscenarist Wendersovog filma The End of Violence) i Bono Vox, pjevač grupe U2 koja je, usput rečeno, i zaslužna za sjajnu muziku i stvaranje atmosfere filma.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.