Viktoria Modesta ruši sve predrasude kad su u pitanju osobe sa invaliditetom

Viktoria Modesta manekenka, pjevačica i kantautorica koja svojim izgledom i postupcima ruši predrasude o osobama s invaliditetom i koja svojim djelovanjem želi pomaknuti granice, nedavno je predstavila svoj prvi muzički video na Channel 4 pod nazivom Prototype.

 

prototype-leg-prosthetics-viktoria-modesta-2

 

Rođena je sa dislokacijom kuka i noge, pa se zbog nebrige ljekara preselila u London sa roditeljima u nadi da će pronaći bolji tretman. Ni u Londonu joj ljekari nisu mogli pomoći i morali su joj amputirati nogu.

 

viktoria modesta

 

Nakon amputacije noge nije odustala, poraslo joj je samopouzdanje i oslobodila se kompleksa. Upisala je muzičku školu i predano radila na stvaranju drugačijeg zvuka. Njena ekscentričnost privukla je brojne dizajnere, te je između ostalog, nastupala i na Milano Fashion Weeku, sarađivala sa Ellen von Unwerth, Bettina Reimsu i Vivienne Westwood.

 

Kaže da je ponosna na ono što je prošla u životu, i aktivno potiče sve svoje fanove da slijede snove bez obzira na prepreke.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jA8inmHhx8c[/youtube]

 

A.M.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nakon ovog videa više nikada nećete reći da muškarci bolje parkiraju