Viktoria Modesta ruši sve predrasude kad su u pitanju osobe sa invaliditetom

Viktoria Modesta manekenka, pjevačica i kantautorica koja svojim izgledom i postupcima ruši predrasude o osobama s invaliditetom i koja svojim djelovanjem želi pomaknuti granice, nedavno je predstavila svoj prvi muzički video na Channel 4 pod nazivom Prototype.

 

prototype-leg-prosthetics-viktoria-modesta-2

 

Rođena je sa dislokacijom kuka i noge, pa se zbog nebrige ljekara preselila u London sa roditeljima u nadi da će pronaći bolji tretman. Ni u Londonu joj ljekari nisu mogli pomoći i morali su joj amputirati nogu.

 

viktoria modesta

 

Nakon amputacije noge nije odustala, poraslo joj je samopouzdanje i oslobodila se kompleksa. Upisala je muzičku školu i predano radila na stvaranju drugačijeg zvuka. Njena ekscentričnost privukla je brojne dizajnere, te je između ostalog, nastupala i na Milano Fashion Weeku, sarađivala sa Ellen von Unwerth, Bettina Reimsu i Vivienne Westwood.

 

Kaže da je ponosna na ono što je prošla u životu, i aktivno potiče sve svoje fanove da slijede snove bez obzira na prepreke.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jA8inmHhx8c[/youtube]

 

A.M.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.