Muzička nagrada Songlines: Damir Imamović nominiran u dvije važne kategorije

Datum objave
08/04/2021
fotografija
Amer Kapetanović

Damir Imamović nominiran je u dvije izuzetno važne kategorije: Best Artist i Europe! U obje kategorije Damir je pristigao zbog uspjeha njegovog posljednjeg albuma Singer of Tales koji je, od izlaska početkom aprila 2020. godine za londonsku izdavačku kuću Wrasse Records, izazvao veliku pažnju ljubitelja World Musica, ali i kritike! Za regionalnu nagradu u kategoriji Evrope, Damir se bori sa već etabliranom portugalskom divom Marizom, engleskim trubadurom Samom Leeom i francuskim bendom Cocanha. U kategoriji Best artist, uz Damira su nominirani: argentinska rock legenda Melingo, izraelka Liraz i kubanka Yilian Cañizares.

Lista ovogodišnjih nominacija služi da naglasi veliku muzičku raznolikost koju mi u Songlinesu pokrivamo. Predivno je vidjeti da nominirani dolazi iz zemalja kakve su Zanzibar (Siti Muharem), Bosna i Hercegovina (Damir Imamović) i Vanuatu (Tio). Ova godina je također bogata i novim umjetnicima kao što su Ayom, Bab L’ Bluz i Cocanha koji stoje rame uz rame sa poznatim imenima kao što su Mariza, Kronos Quartet i Lo’Jo. Svi oni zaslužu priznanje za svoju izuzetnu muziku, izjavila je Jo Frost, urednica magazina Songlines.

Dobitnici/ce nagrada bit će poznati u maju!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ArtUp!: 10 najboljih radova Marine Zumi, argentinske super zvijezde urbane art scene