Zašto biramo IPL tehnologiju za uklanjanje dlačica – postupak i prednosti

Datum objave
30/07/2021
naslovna fotografija
@lelia_milaya via Twenty20

Ukoliko spadate u grupu žena ili muškaraca koji su odlučili da ne žele uklanjati dlačice sa svojih tijela, poštujemo vašu odluku, ali isto tako poštujemo i vašu odluku ako ih želite ukloniti zbog vama važnih razloga. Ovo je jedan tekst za sve one koji žele ukloniti dlačice bezbolno i jednostavno.

Kao tinejdžerica sam napravila sve greške prilikom depiliranja, krišom sam brijala dlačice iznad kade u kupatilu ili vrlo često muku mučila sa uraslim dlakama nakon depilacija brojnim voskovima. Krajem ’90-ih FDA odobrava kozmetičke lasere za trajno uklanjanje dlačica (koji rade na principu korištenja energije iz svjetlosnog izvora) i započinje novi trend u industriji ljepote koji je unio pojam lasersko uklanjanje dlačica. Fast forward – danas je sve više tretmana koje možemo odrađivati kod kuće, bez odlaska u kozmetičke salone, što nam uveliko olakšava organizaciju vremena, ali i kućnog budžeta. Pri odabiru svakog beauty proizvoda moramo se voditi time da on odgovara našem tipu kože, kako bi njega bila pravilna, a naša koža ili kosa bila što prirodnija i zdravija. Jednako je i s drugim svakodnevnim beauty ritualima, kao što je uklanjanje dlačica. Bezbolno uklanjanje dlačica postalo je mnogo pristupačnije i unijelo je revoluciju u svakodnevnu njegu. Danas je moj izbor IPL odnosno tehnologija pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta.

 

Tehnologija koja odgovara vašem tipu kože

IPL (eng. Intense Pulsed Light) je tehnologija pulsirajućeg svijetla visokog intenziteta, a primjenom svjetlosnih impulsa uspjavljuje se rast dlačica te se sprječava njihov ponovni rast. Prvih 4 do 5 tretmana moraju se napraviti svake dvije sedmice, a studije su pokazale da su dlačice reducirane do 92 % već nakon 3 tretmana. Sljedećih 8 tretmana rade se u razmaku od 4 do 8 sedmica i nakon 12 tretmana, možete očekivati glatku kožu do čak 6 mjeseci.

 

Do 24 sata prije korištenja Lumee je potrebno izbjegavati sunce ili solarij, te 48 sati nakon korištenja. Dlake se nekoliko dana prije tretmana mogu obrijati ili samo skratiti na jedan milimetar. I važno je prije tretmana ukloniti dezodorans, puder i bilo koje masne supstance s područja koje se tretira.

 

U Philips Lumeu zaljubile su se žene, ali i muškarci, širom svijeta, pa i mi

Zahvaljujući tehnologiji SenseIQ, nova Philips Lumea Serije 9000 prepoznaje vaš tip kože i preporučuje vam idealan intenzitet tretmana prilagođen samo vama. Upravo zahvaljujući toj tehnologiji, možete bez straha odstranjivati dlačice i na osjetljivim područjima, bez iritacije, bez oštećenja i bez boli. Nova Philips Lumea Serije 9000 IPL s tehnologijom SenseIQ i s čak 450.000 bljeskova prilagođava se vašoj koži, pruža personalizirane tretmane te brzo i bezbolno odstranjuje dlačice bez crvenila i iritacija, a vi ćete uživati u glatkoj koži bez dlačica do čak 6 mjeseci.

Novi SmartSkin senzor procjenjuje koji je od pet ponuđenih tretmana idealan za vašu kožu. Nakon tog prvog koraka, samo prislonite Philips Lumea Serije 9000 na kožu i pustite da svjetlosni impulsi odrade svoje. Oni se zaustavljaju tačno tamo gdje treba, u korijenu, gdje uspavljuju rast dlačica što je u konačnici rezultat glatkih nogu bez crvenila i iritacija. Razvijena u saradnji s dermatolozima. Potpuno je sigurna i jednostavna za korištenje.

Specijalni dodaci dizajnirani su za svaki dio tijela: za ruke i noge, lice, pazuhe i bikini zonu. Upravo zahvaljujući takvoj prilagodbi, dlačice možete odstraniti vrlo brzo. Obje potkoljenice za 8,5 minuta, pazuhe za 1,5 minutu i bikini zonu za 2 minute. Možete je koristiti sa i bez kabla, tako da je praktična i za putovanja.

Upravo zbog svih ovih razloga 3,5 miliona žena u svijetu koristi Philips Lumeu, a uz korištenje aplikacije Philips Lumea IPL, možete se svakodnevno detaljno informirati o tretmanima i tehnologiji. Čini se da je Philips Lumea upravo jedan takav proizvod koji vrijedi uključiti kao redoviti dio moderne beauty rutine. Više informacija možete pronaći na Philips web stranici.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kenzo L’Eau Kenzo Hyper Wave Pour Femme: Ultra svježa himna životu i mladosti