Zlatarna celje – La Luna: Kolekcija nakita obasjana mjesečinom

Datum objave
04/12/2019

Zlatni polumjesec, iz kojeg klizi tamni plašt noći i zvijezda, prikazuje rođenje prve četvrti mjeseca koja predstavlja buđenje vladavine nad noćnim nebom. Cikličnost mjesečevih mjena od mladog mjeseca do punog mjeseca povezana je sa ženom i njenim tijelom, a polumjesec kao znak plodnosti sa životom i smrću. Kolekcija nakita La Luna zove ka buđenju snažne, u svijetu sve jače ženske energije.

 

Nakit iz kompleta La Luna namenjen je smjelim ženama koje se, uprkos utkanosti u brzi tok života, sve češće zagledaju u magično noćno nebo i trude se da dan za danom zadrže dodir sa ženom u sebi. Komadi nakita su sastavljeni od mjeseca koji sija u žutom zlatu i od crne noći sa plavim safirima i crnim dijamantima u koju je mjesec zagnjuren u svom sjaju.

 

Mjesec je kroz historiju prikazivan kao nebesko tijelo koje je vladar noći. Svojim tajnovitim kretanjem Mjesec je kao vladar noći tkao mnoge mitove i rituale širom svijeta. Amblem polumjeseca je jedan od najstarijih u historiji čovječanstva, a njegov grafički prikaz datira još od vremena Vavilona, pa i ranije. Pri tom Mjesec ima u mnogim religijama različita značenja, od obilježja plodnosti do simbola božijih smjernica na životnom putu.

Zlatarna Celje još od 1844. godine diktira modne trendove u oblikovanju nakita. Vrijednost i značaj ove robne marke se zasniva na vrhunskom dizajnu i visokom kvalitetu zlatarskih majstora, koji tradiciju ručne izrade nadgrađuju modernom tehnologijom. Kolekcija La Luna sastoji se od unikatnih proizvoda u okviru ograničene serije od 99 komada. Oblikovala ju je Désirée Kolarec, a pripremio je kolektiv stručnjaka Zlatarne Celje. Svaki komad je unikat, jer se većinski dio obrade i dalje odvija ručno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Marko Fehér THE GRANDFATHER’S LEGACY: Moda treba početi imati više smisla